Jihomoravský kraj: Rekonstrukce základní školy pro autisty byla dokončena

20.09.2021 18:33 | Tisková zpráva

V průběhu září se otevřela praktická škola, která navazuje na vzdělávání v ZŠ Hapalova, která je určena pro studenty s autismem. Ke slavnostnímu otevření došlo 20. září. Kapacita nového areálu na ulici Marie Hübnerové umožní v součtu s areálem na Štolcově ulici otevřít celkem 20 tříd, z toho 3 třídy MŠ, 15 tříd ZŠ a 2 třídy praktické školy. Celkové náklady na rekonstrukci školy přesahují 200 milionu korun a jsou v plném rozsahu placeny z prostředků Jihomoravského kraje.

Jihomoravský kraj: Rekonstrukce základní školy pro autisty byla dokončena
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Součástí školy je i speciálně pedagogické centrum, které provádí diagnostiku a poskytuje služby lidem s poruchami autistického spektra v celém Jihomoravském kraji. Služby zde poskytují speciální pedagožky, psycholožky a sociálně administrativní pracovnice.

„Počet dětí s poruchami autistického spektra se za posledních 10 let zvýšil šestkrát. Proto jsme potřebovali navýšit kapacity této unikátní specializované školy, která umožnuje individuální přístup. A také klademe důraz na metodickou podporu běžných škol, ve kterých také jsou děti s lehčími formami autismu,“ řekl při slavnostním znovuotevření Jiří Nantl – náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast vzdělávání a chytrý region.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…