Jihomoravský kraj: Silničáři se snaží most u Tetčic sanovat co nejrychleji

09.05.2022 17:05 | Tisková zpráva

Správa a údržba silnic JMK (SÚS JMK) musela na konci minulého týdne uzavřít most v Tetčicích. Důvodem bylo zhroucení mostního křídla. Odborníci doporučili most obratem pro silniční provoz uzavřít.

Jihomoravský kraj: Silničáři se snaží most u Tetčic sanovat co nejrychleji
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Ještě v pátek jsme se dohodli se zhotovitelem stavby na konkrétních a co možná nejrychlejších postupech. Lidem v okolí uzavření mostu velmi komplikuje cestu, a to nejen za prací. Dnes jsem obdržel zprávu, že na místě už geodeti provedli doměření prostoru pro potřeby projektantů. Pokud vše dobře půjde, získáme v úterý koncept navrhovaných opatření a ve čtvrtek se začne s realizací oprav,“ uvedl ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák.

Ten dále dodal, že podle prvních odborných předpokladů by práce na opravách mohly být do týdne hotové. „Na čtvrtek 19. května máme ještě naplánovanou mimořádnou prohlídku celého mostního objektu. Pokud se neobjeví další stavebně technické komplikace, jsme schopni obnovit provoz přes tento most o den později,“ dodává Hanák.

Rekonstrukce mostu v Tetčicích měla být již několik let hotová. Projekt byl dlouhodobě připraven, ale celý průběh zahájení stavebních prací zdržovaly vlekoucí se majetková vyrovnání i protesty aktivistů. „Na samotném technickém stavu se za poslední roky bohužel podepsali i samotní řidiči nákladních aut a kamionů, nerespektovali nosnost mostu,“ uzavřel Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …