Jihomoravský kraj: Solární panely na střechách ředitelství správy a údržby krajských silnic

29.01.2023 17:23 | Tisková zpráva

Fotovoltaická elektrárna vznikne ještě letos také na střechách areálu ředitelství Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje v Brně v ulici Ořechovská. Projekt ve středu 25. ledna 2023 schválila krajská rada.

Jihomoravský kraj: Solární panely na střechách ředitelství správy a údržby krajských silnic
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Zařízení za téměř 3,5 milionu korun včetně DPH bude tvořit celkem 146 kusů fotovoltaických panelů o výkonu 410 Wp. Celkový instalovaný výkon fotovoltaického systému bude činit 59,86 kWp,“ popisuje podrobnosti projektu krajský radní pro oblast dopravy Jiří Crha. Jak následně dodává, kraj se s žádostí o finanční podporu tohoto záměru obrátí na Program Životní prostředí Státního fondu životního prostředí ČR – stát by tak s jeho realizací mohl pomoci částkou 2,8 milionu korun.

„Energetický management Jihomoravského kraje směřuje ke stále větší realizaci fotovoltaických systémů, jakožto ekologického zdroje energie. Elektrárna v Horních Heršpicích bude vybudovaná na střechách dvou objektů. Součástí uvedeného projektu je také instalace bateriových systémů pro akumulaci elektrické energie,“ dodává náměstek pro životní prostředí Lukáš Dubec. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…