Jihomoravský kraj: U Nemocnice Břeclav bylo dnes zřízeno další odběrové místo

22.03.2020 21:10

Průjezdný stan pro potřeby odběrů v souvislosti s podezřením na onemocnění koronavirem technicky zajistil Hasičský záchranný sbor JMK.

Jihomoravský kraj: U Nemocnice Břeclav bylo dnes zřízeno další odběrové místo
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

"Odběrové místo vzniklo na základě rozhodnutí Krizového štábu Jihomoravského kraje a jeho provoz bude od zítřejšího dne (pondělí 23. 3.) zajišťovat Nemocnice Břeclav. Stan je umístěn je na parkovišti mezi nemocnicí a poliklinikou, je průjezdný a určený pouze pro odběry z okénka osobního vozu, aby byla omezena možná kontaminace okolí. Toto odběrové místo je určeno těm občanům, kteří mají k dispozici osobní automobil. K ostatním lidem vyšle krajská hygienická stanice odběrovou sanitku stejně jako doposud,“ uvedl krajský radní pro zdravotnictví Milan Vojta.

"Odběrový stan bude v provozu denně od 8 do 16 hodin. Obslouží pouze občany, kteří sem budou odesláni Krajskou hygienickou stanicí Brno nebo svým praktickým lékařem. Ve výjimečných případech je tu i pro občany bez doporučení, a to v případě, že mají teplotu přes 38 °C. Prosíme o ohleduplnost a o dodržování pokynů personálu, které vycházejí z metodických pokynů nadřízených orgánů. Zvláště v odpoledních hodinách jsou možné delší čekací lhůty," uvedl ředitel Nemocnice Břeclav Petr Baťka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…