Jihomoravský kraj: Ukrajinští učitelé se mohou registrovat do pracovních nabídek

20.03.2022 15:40 | Tisková zpráva

V rámci krajského portálu Education Jobs došlo k rozšíření o české pedagogy se znalostí ukrajinštiny a ukrajinské učitele prchající před válkou. Web je možné zapnout také v anglickém a ukrajinském jazyce.

Jihomoravský kraj: Ukrajinští učitelé se mohou registrovat do pracovních nabídek
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Cílem je mít jednotnou databázi, ze které mateřské, základní i střední školy mohou čerpat pedagogické kapacity. Kraj chce pomoci integrovat se dětem a mladistvým do vzdělávacího procesu České republiky, kdy právě jazyková neznalost je častou překážkou.

„Náš portál Education Jobs přináší běžně seznam všech druhů prací ve školství v našem regionu. S ohledem na aktuální krizi jsme se jej rozhodli doplnit o databázi českých učitelů se znalostí ukrajinštiny a také ukrajinských pedagogů, kteří mohou pomoci ukrajinským dětem a studentům s integrací,“ vysvětluje Leona Sapíková, ředitelka Vzdělávacího institutu pro Moravu, který portál zřizuje. Dalším nutným krokem v zapojení ukrajinských učitelů je jejich odborné vzdělávání a prohloubení vědomostí o fungování českého školského systému.

„Příchod ukrajinských uprchlíků znamená velký skokový růst nároky na školy. Potřebujeme lidi, kteří nám coby učitelé pomůžou to zvládnout. Pracovat budeme také na jejich podpoře při tomto úkolu, připravujeme řadu konkrétních aktivit kraje, které uceleněji představím příští týden,“ říká Jiří Nantl, náměstek hejtmana JMK pro oblast vzdělávání a strategii chytrého regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…