Jihomoravský kraj: Úplná uzavírka pro osobní automobily na silnici I/43

01.07.2018 17:18

Upozorňujeme řidiče, že od neděle 1. července 2018 bude pro osobní automobily úplně uzavřena silnice I/43 Brno-Svitavy z důvodu stavby „Oprava vybraného úseku silnice I/43 Kuřim-Lipůvka“, a to v úseku mezi „Kuřimskou křižovatkou“ (křižovatka silnice I/43 a II/386) a čerpací stanicí pohonných hmot MOL u obce Lipůvka.

Jihomoravský kraj: Úplná uzavírka pro osobní automobily na silnici I/43
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Uzavřeným úsekem silnice budou smět projíždět pouze nákladní automobily a autobusy, a to kyvadlově na semafor. Pro osobní automobily bude tento úsek silnice I. třídy I/43 (Kuřim-Lipůvka) od 1. do 29. července úplně uzavřen! Nařízené objízdné trasy jsou po silnicích II. a III. tříd. Směr Brno-Svitavy bude odkloněn přes Lelekovice, Vranov do obce Šebrov-Kateřina a zpět do Lipůvky (délka objížďky je 12 km). Směr Svitavy-Brno bude odkloněn v obci Lipůvka do Malhostovic, dále do Čebína (zde bude na objízdné trase v křižovatce se silnicí vedoucí od Tišnova doprava řízena světelným signalizačním zařízením a pro zajištění bezpečnosti chodců musí být přeložena i autobusová stání zastávek) a přes město Kuřim zpět před obcí Česká na silnici I/43 (délka objízdné trasy pro osobní automobily je 14 km).

Silnice I/43 je dlouhodobě kapacitně absolutně nevyhovující a nemá technické parametry na současné dopravní intenzity. Dopravní problémy vznikají v tomto úseku téměř denně i za běžného dopravního režimu, lze očekávat komplikace a zahlcení objízdných tras zejména ve špičkových hodinách. V území severně od Brna schází silnice dálničního typu (D 43), která by převedla tranzitní dopravu a ulevila městům a obcím ležícím nejen na trase, ale i v blízkosti stávající I/43. Úsek silnice I/43 mezi Kuřimí a Lipůvkou je kritický, s intenzitou dopravy téměř 24 tis. vozidel za 24/hod na dvoupruhové komunikaci, což v přepočtu na jízdní pruh převyšuje intenzitu dopravy i v některých úsecích velkého městského okruhu v Brně.

Žádáme řidiče i ostatní účastníky silničního provozu, aby se chovali ohleduplně, dbali zvýšené opatrnosti a věnovali pozornost přechodnému dopravnímu značení a pokynům dopravních policistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…