Jihomoravský kraj: V obci Mokrá-Horákov otevřeli Nový domov pro dospělé s autismem

23.01.2023 21:44 | Tisková zpráva

Nové komunitní bydlení pro dospělé osoby s autismem otevřeli ve středu 18. ledna 2023 za účasti hejtmana Jana Grolicha v obci Mokrá-Horákov. Projekt Nový domov tu realizuje nezisková organizace Tady to mám rád.

Jihomoravský kraj: V obci Mokrá-Horákov otevřeli Nový domov pro dospělé s autismem
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Jde o celoroční pobytovou službu rodinného charakteru pro dospělé osoby s autismem, která jim umožní žít plnohodnotný život v souladu s jejich individuálními možnostmi a schopnostmi. Cílem Nového domova je, aby jeho obyvatelé mohli žít život, co nejvíce podobný životu běžných lidí, aby se v co největší míře podíleli na péči o sebe a svou domácnost.

Nákup domu a jeho rekonstrukce a přístavba přijde na 26,5 milionu korun. Projekt spolufinancovaný Evropskou unií získal prostředky i díky podpoře Jihomoravského kraje (2 miliony korun), Magistrátu města Brna, 36 obcí na Šlapanicku a dalších individuálních dárců.

Jak popsala Martina Lintnerová z neziskové organizace Tady to mám rád, vše bude fungovat jako rodinný dům, kde žije dohromady 6 spolubydlících – ti potřebují v různé míře pomoc a podporu druhého člověka. Na to, aby každý z obyvatel dostal potřebnou podporu, jsou potřeba vždy alespoň tři asistenti (tři profesionálové) na denní službě a jeden na službě noční.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…