Jihomoravský kraj: Zastupitelé odsouhlasili pomoc krajským příspěvkovým organizacím v boji s drahými energiemi

23.09.2022 21:20 | Tisková zpráva

Rostoucí ceny energií v kombinaci s vysokou inflací mají neblahý dopad na rozpočty krajských příspěvkových organizací.

Jihomoravský kraj: Zastupitelé odsouhlasili pomoc krajským příspěvkovým organizacím v boji s drahými energiemi
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Zastupitelé na svém čtvrtečním zasedání 22. září 2022 proto odsouhlasili další peněžní pomoc ve výši 72 mil. Kč školám a kulturním příspěvkovým organizacím. 

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí
Krajská zdravotnická zařízení pak obdrží celkovou podporu ve výši 30 milionů korun, na připravované projekty na fotovoltaiku a energetické úspory budov u 3 nemocnic kraj přispěje 2,7 mil. Kč.

„Školám, nemocnicím, sociálním a kulturním příspěvkovým organizacím jsme pomohli v boji s drahými energiemi už na konci března. Částka 102,3 miliony korun pokryla přibližně polovinu očekávaného nárůstu cen energií. Našim úkolem je zajistit, aby  mohly naše organizace fungovat normálně i v této těžké době. Proto rozdělíme dalších 70 milionů do škol a 2 miliony pro muzea a ostatní kulturní instituce,“ okomentoval situaci jihomoravský hejtman Jan Grolich.

Krajské zdravotnické příspěvkové organizace (9 nemocnic, ZZS JMK a 4 zdravotnická zařízení) obdržely také letos na jaře od zastupitelů finanční pomoc, a to ve výši 30 milionů korun. Stejná částka k nim od Jihomoravského kraje zamíří i po zářijovém zastupitelstvu.

„Podpoříme i již naplánované projekty nemocnic na energetickou úpravu budov. Příprava je náročná, ale výsledkem je velká úspora prostředků nemocnic, které budeme moct přesměrovat tam, kde je to nejpotřebnější – do lepší péče o naše pacienty,“ řekl radní pro zdravotnictví Jiří Kasala. „Každá ze tří nemocnic dostane z krajského rozpočtu 900 tisíc korun – kyjovská nemocnice na fotovoltaiku, nemocnice v Břeclavi a ve Vyškově na energeticky úsporná opatření.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…