Jihomoravský kraj: Železniční dopravu budou zajišťovat České dráhy

28.05.2018 20:59

Regionální železniční dopravu budou na dobu tří, maximálně však šesti let po roce 2019 zajišťovat České dráhy. Do tendru na výběr dopravce se přihlásily jako jediný účastník. Výběr jejich nabídky jako té nejvhodnější proto dnes (28. května) na svém jednání potvrdila Rada Jihomoravského kraje.

Jihomoravský kraj: Železniční dopravu budou zajišťovat České dráhy
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Lhůta pro podání nabídek s předpokládanou hodnotou 5,6 miliardy korun skončila 17. května. „Rozhodli jsme se pro tendr prostřednictvím nabídkového řízení, které bylo přístupné všem dopravcům. Se svou nabídkou se však přihlásily pouze České dráhy,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Zásadním kritériem pro kraj byla cena za takzvaný místokilometr na linkách S2 a S3 a cena za místokilometr na ostatních železničních linkách. „České dráhy nabízí 0,653 koruny na páteřních linkách a 1,175 koruny na zbytku sítě,“ přiblížil Hanák.

Tendr byl vypsán na období po roce 2019, kdy Jihomoravskému kraji končí původní smlouva s Českými drahami. Vybraný dopravce má také do provozu postupně přebírat nové elektrické železniční jednotky, jejichž nákup kraj plánuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…