Jihomoravský kraj chce získat dotace na stavbu obchvatu Čebína

27.08.2019 15:25

Bezmála patnáct tisíc aut denně, z toho více než šestnáct set nákladních aut a kamionů, projede denně Čebínem. Jihomoravský kraj chce dopravní situaci v obci zlepšit a vyvést velkou část hustého provozu mimo zástavbu.

Jihomoravský kraj chce získat dotace na stavbu obchvatu Čebína
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Na stavbu obchvatu s odhadovanými náklady 560 milionů korun proto bude žádat o dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) i státního rozpočtu, a to v celkové výši přesahující 341 milionů.

„Obchvat by výrazně zvýšil komfort obyvatel Čebína a přispěl k bezpečnosti provozu v obci. Proto chceme na jeho stavbu získat dotace z peněz, které jsou vyhrazeny na rekonstrukce silnic v rámci Brněnské metropolitní oblasti. Kraj je připraven projekt spolufinancovat přibližně 218 miliony korun z vlastního rozpočtu. Realizace však závisí na tom, zda se nám podaří stavbu do IROP úspěšně registrovat,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák. Projekt je naplánovaný na čtyři roky.

„Zahájení předpokládáme v roce 2020, hotovo by potom mohlo být v roce 2023. Celková délka přeložky komunikace je bezmála pět kilometrů, z toho je téměř 4,5 kilometru zcela nové silnice a přes půl kilometru rekonstrukcí. Projekt počítá se stavbou okružní křižovatky, čtyř mostů a pěti protihlukových stěn,“ uzavřel Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…