Jihomoravský kraj navýšil prostředky na protidrogovou prevenci

12.01.2023 19:38 | Tisková zpráva

Především na prevenci ve školách nebo i ve vězení a na podporu nízkoprahových a poradenských center se zaměřuje krajský dotační program pro oblast protidrogových aktivit. Jeho podobu pro letošní rok odsouhlasila krajská rada na svém jednání 11. ledna 2023.

Jihomoravský kraj navýšil prostředky na protidrogovou prevenci
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Našim cílem je podpora protidrogových programů a služeb, protože prevence je v této oblasti základ. Nejdůležitější prostě je, aby do takových problémů děti vůbec nespadly. Celkem na tuto oblast letos vyčleňujeme deset milionů korun. Těší mě, že se nám oproti loňsku podařilo částku navýšit o jeden milion korun. Nemůžeme podléhat iluzi, že naše mládež žije v bezpečném světě, proto je tu každá koruna důležitá,“ říká náměstek hejtmana Jiří Nantl.

„Chceme se zaměřit především do oblasti školství, konkrétně na děti a mládež se zvýšeným rizikem výskytu rizikového chování. Stejně tak podpoříme fungování nízkoprahových kontaktních, terénních a poradenských služeb a programy léčby a resocializace uživatelů, a to například i poradenských služeb ve vězení,“ popisuje konkrétní směřování dotací Nantl.

Jejich minimální výše na jeden projekt je 25 tisíc korun, maximální výše je jeden milion.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…