Jihomoravský kraj plánuje zlepšit odbavování cestujících v regionálních autobusech

11.12.2015 14:33

Pořídit až 1150 nových odbavovacích zařízení v autobusech zajišťujících regionální dopravu mimo Brno je cílem projektu, jehož přípravu ve čtvrtek 10. prosince 2015 schválili krajští radní. Společnost Kordis Jihomoravského kraje tak může začít pracovat na přípravě akce nazvané Elektronické odbavování cestujících – fáze 1: Modernizace odbavovacích zařízení v regionálních autobusech.

Jihomoravský kraj plánuje zlepšit odbavování cestujících v regionálních autobusech
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Jak uvedl hejtman Michal Hašek, většina dopravců v Integrovaném dopravním systému Jihomoravského kraje (IDS JMK) je vybavena typově shodným zařízením – pokladnou postavenou na technologiích starých přibližně patnáct let, které jsou v dnešní době jak fyzicky, tak i morálně zastaralé. „Vývoj odbavovacích systémů je úzce provázaný s rozvojem informačních technologií. V posledních letech se rozvinulo odbavování cestujících pomocí čipových karet nebo QR kódů, a to nejen v zemích západní Evropy, ale běžně i v rámci České republiky,“ sdělil hejtman.

„Cílem projektu je pořídit až 1150 nových odbavovacích zařízení, která v sobě sloučí  všechny dosud roztříštěné služby palubní informatiky, umožní centrální evidenci tržeb (zamezí tím potenciálním únikům), zajistí centrální přehrávání a stahování dat. Současně tato zařízení již budou připravená na všechny alternativy elektronizace odbavování cestujících a umožní platby bankovní kartou.  Projekt bude realizovat společnost KORDIS, jeho náklady se předpokládají ve výši cca 70 milionů korun. Pro pořízení těchto zařízení předpokládá KORDIS využití finanční podpory z evropských fondů (program IROP),“ řekl náměstek pro dopravu Zdeněk Pavlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…