Jihomoravský kraj podpoří pečující, zrakově hendikepované i rodiny v těžké situaci

02.06.2023 10:01 | Tisková zpráva

Více jak 2 miliony korun pro organizace, které v Jihomoravském kraji pomáhají občanům, schválili na dnešním jednání krajští radní. Pomoc se tak dostane například k ovdovělým rodinám, nevidomým lidem nebo rodinám s dětmi s psychickými obtížemi.

Jihomoravský kraj podpoří pečující, zrakově hendikepované i rodiny v těžké situaci
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Podpořit organizace jako je Nadační fond VRBA, Unie pečujících nebo Vodicí pes považuji nejen za správné, ale za velmi důležité. Pomáhají občanům kraje s velmi specifickými potřebami a dělají to dlouho a dobře, za což jim patří nejen finanční podpora, ale také velký dík,“ řekla Jana Leitnerová, radní pro sociální a rodinnou politiku.

Další podpora pak míří na projekty, které pomáhají rodinám s dětmi s psychickými obtížemi či psychiatrickou diagnózou. „Téma duševního zdraví, zejména pak péče o něj u dětí a dospívajících, nedostává bohužel tolik pozornosti, jakou si zaslouží. Jihomoravský kraj dlouhodobě podporuje rozvoj služeb péče o duševní zdraví i projekty, které cíleně pomohou konkrétním rodinám,“ popisuje radní Leitnerová a dodává: „Pevně věřím, že podporu, kterou jsme dnes na Radě JMK schválili, potvrdí i červnové zastupitelstvo.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…