Jihomoravský kraj podpořil principy fair trade obchodu a zahájil kampaň KrajBezPlastu

16.01.2019 14:58

V pondělí 14. ledna 2019 se v prostorách brněnského sídla krajského úřadu uskutečnila další akce na podporu principů fair trade obchodu s názvem Zdravá a férová snídaně.

Jihomoravský kraj podpořil principy fair trade obchodu a zahájil kampaň KrajBezPlastu
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

V rámci akce předseda výboru krajského zastupitelstva Miroslav Kubásek oficiálně zahájil kampaň KrajBezPlastu.

Na snídani se podávala férová káva z Ugandy, čaj nebo drobné pečivo, k dostání zde byl chléb s čerstvě stloukaným máslem z krajské máselnice a drobné pečivo. Bylo zde také možno zakoupit látkové obaly na pečivo nebo potraviny od sdružení Práh jižní Morava, příp. další výrobky, a také férové produkty od společnosti Bwindi Cofee, jejíž pražírna ve Střelicích u Brna funguje jako chráněná dílna. Návštěvníci snídaně zde také získali informace, jak nakupovat a skladovat potraviny bez plastových sáčků a igelitových tašek a jak se vyhnout PET lahvím.

Fair trade je způsob obchodu, který dává lidem ze zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky možnost uživit se vlastní prací za důstojných pracovních podmínek. Fairtradoví pěstitelé a řemeslníci mají jistotu, že za své produkty dostanou spravedlivou výkupní cenu. Ta pokrývá náklady na produkci a důstojný život celé rodiny. Cílem fair trade obchodu je zákaz dětské práce, navázání dlouhodobých obchodních vztahů a v konečném důsledku také ochrana přírody.

Podrobnosti o spravedlivém obchodu naleznete ZDE, informace o krajské iniciativě KrajBezPlastu jsou ZDE nebo na facebooku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…