Jihomoravský kraj posílá sociálním službám téměř 300 milionů

22.09.2022 20:29 | Tisková zpráva

Rozdělení financí v rámci mimořádného dofinancování sociálních služeb, které MPSV ohlásilo na začátku července, dnes schválilo Zastupitelstvo Jihomoravského kraje. K poskytovatelům sociálních služeb, kteří si zažádali o finance, tak kraj pošle téměř 300 milionů.

Jihomoravský kraj posílá sociálním službám téměř 300 milionů
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Už na jaře jsme na sociální komisi AKČR avizovali, že finance ze státního rozpočtu pro rok 2022 nejsou dostačující. I s ohledem na rostoucí počet klientů sociálních služeb a avizovaný růst platů a mezd pracovníkům jsme vyjednávali o dofinancování. Důležité pro nás bylo, aby se finance k poskytovatelům dostaly co nejdříve, proto je schvalujeme teď v září, i když celý proces byl natěsno,“ komentuje Jana Leitnerová, radní pro sociální a rodinnou politiku.

„V tuto dobu se řeší státní rozpočet na rok 2023, takže pochopitelně ladíme i financování služeb pro příští rok. Nebudeme ale čekat jen na finance ze státního rozpočtu, jednáme o dalším navýšení části krajského rozpočtu určeného pro financování sociálních služeb,“ dodává radní Leitnerová.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…