Jihomoravský kraj rozhodl o záměru výstavby domova pro seniory Tomešova

29.01.2019 16:11

Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 28. ledna 2019 rozhodla o způsobu realizace Domova pro seniory Tomešova v areálu bývalé transfuzní stanice v Brně. Půjde o spolupráci veřejného a soukromého sektoru formou komplexní koncese. Koncesionář bude odpovědný za projektovou přípravu, výstavbu, financování a provozování Domova s kapacitou 156 lůžek po dobu třiceti let.

Jihomoravský kraj rozhodl o záměru výstavby domova pro seniory Tomešova
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Jihomoravský kraj je vlastníkem nemovitého majetku na Tomešově ulici v Brně, bývalé transfuzní stanice Fakultní nemocnice Brno. Naším záměrem je využít tento areál k vybudování a provozování pobytového zařízení sociálních služeb s poskytováním pobytové sociální služby domov pro seniory, domov se zvláštním režimem a odlehčovací služby. Loni jsme nechali zpracovat studii proveditelnosti na prověření financování investiční výstavby takovéhoto zařízení a jeho následného provozu. Studie zhodnotila variantu spolupráce veřejného a soukromého sektoru formou komplexní koncese jako vhodnou pro realizaci tohoto projektu. Koncesionář bude odpovědný za projektovou přípravu, výstavbu, financování a provozování Domova s kapacitou 156 lůžek po dobu třiceti let. Během této vysoutěžené lhůty i po ní je stále budova i pozemek v majetku Jihomoravského kraje. V současnosti probíhá příprava na výběr poradce, který krajskému úřadu pomůže v koncesním řízení. Tento bude vybrán s největší pravděpodobností v prvním čtvrtletí letošního roku. Koncesionář, tedy investor, bude pravděpodobně vybrán do poloviny roku 2020,“ uvedla náměstkyně hejtmana Taťána Malá.

Jihomoravský kraj nefinancuje přípravu akce, ale objednává si až finální službu, tedy poskytování sociálních služeb. „Součástí akce proto nebudou průběžné platby po projektové přípravě, ani po dokončení stavby, ale až na základě provozu. Jde o obdobu splácení úvěru na výstavbu, ovšem s rozdílem, že tyto splátky jsou podmíněny dodávkou sociálních služeb poskytovaných koncesionářem. Ten by jinak nárok na splátku neměl,“ řekl náměstek hejtmana Marek Šlapal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …