Jihomoravský kraj vybral zhotovitele výstavby hustopečského domova pro seniory

10.08.2020 19:38

Kapacita 52 lůžek, jedno podzemní a čtyři nadzemní podlaží, vlastní kuchyně a prádelna, prostor pro rehabilitaci – to vše bude součástí domova pro seniory v Hustopečích, jehož výstavbu v pondělí 10. srpna 2020 odstartovala výběrem zhotovitele stavby Rada Jihomoravského kraje.

Jihomoravský kraj vybral zhotovitele výstavby hustopečského domova pro seniory
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Radní dnes schválili uzavření smlouvy o dílo na zhotovení stavby „Domov pro seniory Hustopeče“ mezi Jihomoravským krajem jako objednatelem a brněnskou společností ESOX, jehož nabídka byla vyhodnocena jako ekonomicky nejvýhodnější.

„Výstavba hustopečského domova pro seniory přijde na více než 112 milionů korun včetně DPH. Realizace tohoto projektu je součástí úvěrového financování ze strany Evropské investiční banky, na jeho výstavbu přispěje dotací ve výši 47 milionů korun Ministerstvo práce a sociálních věcí,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Hýbler. Jak následně dodal, součástí stavby je i vybudování vnitroareálové komunikace a 16 parkovacích stání. „Hustopečský domov pro seniory by měl být dokončen do poloviny roku 2022,“ konstatoval náměstek Hýbler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…