Jihomoravský kraj vyjde vstříc lidem, kteří nemohou realizovat výměnu kotle v rámci poslední vlny kotlíkových dotací

24.02.2021 19:38

Rada Jihomoravského kraje na svém dnešním jednání schválila upravené podmínky pro výměnu kotlů v programu kotlíkových dotací.

Jihomoravský kraj vyjde vstříc lidem, kteří nemohou realizovat výměnu kotle v rámci poslední vlny kotlíkových dotací
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Kraj tak reflektuje dění kolem pandemie Covid-19, která ekonomicky dopadá i na Jihomoravany. “Chceme vyhovět lidem, kteří se do kotlíkových dotací zapojili, ale kvůli finančním dopadům pandemie výměnu kotle buď nemohou vůbec realizovat nebo potřebují prodloužit termín dokončení či odevzdání finančního vyúčtování,” uvedl Lukáš Dubec, 1. náměstek hejtmana.

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

57%
2%
hlasovalo: 25406 lidí

Běžně musí lidé výměnu kotle dokončit podle termínů dotační smlouvy. Vzhledem k okolnostem kraj vyhovuje žádostem o prodloužení o šest měsíců. “Máme informace, že se kvůli covidu prodlužují dodací lhůty a termíny realizací i na straně firem, dodavatelů a výrobců. Proto kraj nabízí pomocnou ruku při řešení této situace,” řekl Jan Zámečník, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj.

“Moc dobře víme, že lidé teď mají starost o své zdraví a živobytí. Apelujeme proto na všechny žadatele o dotace, aby ve chvíli, kdy se dozví, že výměnu kotle z nějakého důvodu nestíhají, aby svou žádost neodkládali na poslední chvíli, ale řešili ji zavčas,” dodal náměstek Dubec.

Není pevně stanoveno kolik dní před termínem dokončení projektu musí být žádost o zrušení nebo prodloužení termínu podána. V tomto případě platí - čím dříve, tím lépe.

Tzv. kotlíkové dotace jsou tradičně jedna z nejúspěšnějších dotačních výzev v ČR, která se vzhledem k okolnostem potýká s problémy. V prvních dvou dotačních výzvách se v kraji vyměnilo přes 2500 kotlů, v současné třetí prozatím jen 405. Kraj do konce roku 2023 předpokládá výměnu 1.350 stávajících kotlů, na kterou je na to alokováno 134 292 211,54 koruny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …