Již podvacáté ocení Hospodářská komora ČR nejlepší české absolventy

05.08.2015 10:18

Jubilejní 20. ročník předávání ocenění pro nejlepší absolventy středních odborných škol, které pořádá Hospodářská komora ČR, se opět uskuteční začátkem září - tentokrát však při příležitosti Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Kromě prezidenta HK ČR Vladimíra Dlouhého nebudou na předávání již tradičně chybět významné politické osobnosti, zástupci vzdělávací sféry, krajů i zaměstnavatelů. Slavnostní předávání se uskuteční 15. září 2015 od 10 hodin v pavilonu E brněnského výstaviště.

Již podvacáté ocení Hospodářská komora ČR nejlepší české absolventy
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců v odborné praxi vnímáme jako otázku, které je zapotřebí se věnovat. Proto pověřujeme a zajišťujeme odborníky z praxe jako další členy hodnotící komise u závěrečných a maturitních zkoušek středních škol a snažíme se ve všech regionech a oborech propagovat důležitost řemesel, učňovských oborů a středního odborného vzdělání,“ tvrdí prezident HK ČR Vladimír Dlouhý.

Cílem akce je tedy nejen podpora odborného vzdělávání, ale i propojení středních odborných škol a zaměstnavatelů. Firmy díky této akci mohou kooperovat se školami při odborné přípravě studentů, mohou tak ověřovat získané kompetence v souladu s požadavky praxe. „Z naší strany jde jednoznačně o podporu studentů při uplatnění na trhu práce,“ dodává Dlouhý.

Za svou dlouhou tradici se ocenění stalo prestižní záležitostí. Cílem Hospodářské komory ČR je zachovat prestiž a obecně podpořit tradiční technická řemesla a odborná odvětví. Slavnostní předávání se každoročně koná začátkem nového školního roku. HK ČR ocenila již 5 534 absolventů. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…