Již popáté se běželo pro Zoo Praha

01.05.2019 10:49

V sobotu 27. 4. 2019 se konal již 5. ročník charitativního Běhu pro Zoo Praha, který pořádá studentský spolek Drosophila ve spolupráci s Pedagogickou fakultou Univerzity Karlovy.

Již popáté se běželo pro Zoo Praha
Foto: spolek Drosophila
Popisek: Běh pro Zoo Praha

Celkem se závodu zúčastnilo 549 běžců, které neodradila ani špatná předpověď počasí. Díky všem účastníkům se letos podařilo vybrat 137 250 Kč, které poputují na projekt „Pomáháme jim přežít“ na ochranu živočišných druhů.

Přímo v areálu Zoo Praha se v pravé poledne rozeběhly děti na trasách 300, 600 nebo 900 m podle ročníku. Dospělí si mohli vybírat mezi dvěma trasami – 5 nebo 10 km. Pořadatelé z přírodovědně zaměřeného spolku Drosophila se tento rok zaměřili na ekologii a udržitelnost. Běžce s registrací, kteří na místě odevzdali mobilní telefon či tablet s baterií, odměnili pořadatelé nečekaným dárkem ve formě ocelové láhve. Pro všechny účastníky bylo připraveno občerstvení podávané výhradně v kompostovatelných kelímcích, tak aby běh co nejméně zasáhl přírodu. Stejně tak tomu bylo u trofejí pro výherce závodu, které byly místo z plastu vyrobené z kombinace skla a dřeva.

„Spolek Drosophila vznikl před pěti lety společně s nápadem a velkou chutí uspořádat charitativní akci, protože jsem závodně běhal a kolegové měli také ke sportu blízko. Moc jsme chtěli běžet pro pražskou zoologickou zahradu, protože příroda a živočichové jsou vlastně náš obor, a povedlo se. Díky spolupráci se Zoo Praha a Pedagogické fakulty UK jsme tu již popáté,“ uvedl Michal Burian, hlavní organizátor Běhu pro Zoo Praha.

„Velikou hodnotu Běhu pro Zoo spatřuji v tom, že ho nepořádá najatá agentura, ale že do veškeré jeho organizace investují svůj čas a energii studenti ze spolku Drosophila. A letos tak učinili již popáté,“ vysvětluje ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. „Výtěžek z Běhu pro Zoo je určen na ochranu ohrožených druhů, tedy na projekty, jako je návrat koní Převalského do Gobi, budování záložní populace divokých velbloudů rovněž v Gobi, realizace vzdělávacího projektu Toulavý autobus v Kamerunu, posilování populace supů mrchožravých na Balkáně a dalších,“ dodává Bobek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…