Jubilejní 40. Kladenské dvorky proběhnou 11. a 12. června

07.06.2022 11:12

Tradiční výstava a festival pod širým nebem Kladenské dvorky potvrzuje pozici nejstarší podobné akce nejen ve středočeském regionu. Letos se koná již čtyřicátý ročník. 170 výtvarníků se na 33 dvorcích svébytné kladenské čtvrti Podprůhon představí o víkendu 11. a 12. června.

Jubilejní 40. Kladenské dvorky proběhnou 11. a 12. června
Foto: Kladenské dvorky
Popisek: Tradiční výstava a festival pod širým nebem Kladenské dvorky

„Samozřejmě nebude chybět ani doprovodný hudební program. Mezi největší taháky sobotního programu patří Jana Koubková, Blanka Šrůmová a Jan Sahara Hedl nebo Tony Ducháček & Garage. V neděli se můžeme těšit na Crossover kvintet nebo Samsona a jeho partu,“ říká Petra Líbová z pořádajícího Spolku Podprůhon. Kompletní hudební program na čtyřech podiích, včetně interaktivní mapy všech dvorků a dalších důležitých míst, najdou zájemci zde.
 
Vernisáž 40. ročníku Kladenských dvorků bude v sobotu 11. června od 13 hodin v Amfiteátru mezi ulicemi V. Burgra a Havířskou. Hudebně ji doprovodí skupina Panda Banda. Tématem letošních Kladenských Dvorků je „Do oblak“. Tam se vydají návštěvníci už v pátek 10. června při neoficiálním zahajovacím večeru, kde bude povídání o balónovém létání, ukázka dálkově řízeného modelu horkovzdušného balónu a následně projekce filmu Balón o odvaze letět za svobodou.
 
Pořadatelé nejen úvodní filmovou projekcí symbolicky reagují na komplikace spojené s pořádáním letošního ročníku, kdy Statutární město Kladno nejprve neposkytlo finanční dotaci a následně nepovolilo zábory veřejného prostranství jak pro hudební produkci, tak například pro sociální zázemí nebo stánkový prodej. „Podařilo se nám ale vše zajistit, a to na soukromých pozemcích. Přemístili jsme mimo jiné dvě scény. Hlavní podium se z hřiště Bukovka stěhuje hned na protější pozemek. Bývalá stage U Johnyho na opačné straně Podprůhonu bude nyní u zahrádkářské kolonie,“ doplňuje Petra Líbová.
 
Kladenské dvorky jsou tradičně zdarma. Zájemci ale mohou podpořit jejich pořádání pomocí platformy www.darujme.cz, nákupem upomínkových předmětů s motivem Kladenských dvorků nebo publikací, včetně knížečky Básně a kresby (fotoalba) – Květa Válová. Spolky Podprůhon a Halda touto cestou připomínají 100. výročí od narození jedněch z nejslavnějších kladenských výtvarnic, sester Válových.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…