K janovské protiromské výzvě, která poputuje k premiéru Sobotkovi, se připojil i Děčín

28.04.2015 14:12

Stavební bytové družstvo Děčín (SBD Děčín) se připojilo k letošní petici občanů sídliště Janov v Litvínově a Mostecké výzvě, která vznikla před sedmi roky. Dnes (pondělí 27. dubna 2015) to oznámilo SBD Děčín a odeslalo dopis příslušného znění premiéru Bohuslavu Sobotkovi. Celé znění dopisu najdete v příloze.

K janovské protiromské výzvě, která poputuje k premiéru Sobotkovi, se připojil i Děčín
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Romové v Mostě

Podle dostupných informací také ostatní bytová družstva v Ústeckém kraji se chystají oslovit Bohuslava Sobotku.

Janovská petice upozornila předsedu vlády na neúnosné podmínky v segmentu bydlení i sociální situaci na největším litvínovském sídlišti. Reakcí na její obsah byla návštěva ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové Tominové a ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera přímo v Janově.

Mostecká výzva obsahuje souhrn legislativních požadavků, které prosazuje nejen SBD Krušnohor Most, ale celý Svaz českých a moravských bytových družstev, avšak za celou dobu její existence se nepodařilo u vlády a zákonodárců prosadit téměř vůbec nic pro jejich nepochopení nutných úprav zákonů.

Všechny tři dokumenty upozorňují na stupňující se negativní jevy, jež souvisejí s nárůstem počtu nepřizpůsobivého obyvatelstva. Předsedu vlády žádají, aby se zasadil o provedení potřebných legislativních změn a okamžitých konkrétních opatření v terénu, které by vedly k eliminaci negativních jevů.

Petr  Prokeš, tiskový mluvčí SBD Krušnohor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…