KHS Jihočeského kraje: Mezi testovanými v Dobronicích bylo sedm pozitivních

22.08.2020 13:23

V souvislosti s výskytem COVID-19 u jedné z účastnic kurzu mediků 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy ve výcvikovém středisku UK v Dobronicích u Bechyně na Táborsku, bylo včera testováno celkem 148 osob – 131 studentů, 9 pedagogů a 8 zaměstnanců kuchyně a střediska.

KHS Jihočeského kraje: Mezi testovanými v Dobronicích bylo sedm pozitivních
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Krajská hygienická stanice Jihočeského kraje - logo

„V průběhu večera a dnes ráno jsme obdrželi kompletní výsledky vyšetření. Pozitivních bylo sedm osob. Všichni pozitivní jsou studenty UK a pocházejí z České republiky a ze Slovenska, informovala jsem proto i slovenskou ambasádu. V současné době zůstávají pozitivní medici v izolaci v uzavřených prostorách střediska. Do místa bydliště je v průběhu dne přepraví přepravní sanitka zdravotnické záchranné služby nebo rodinní příslušníci. Účastníci kursu, kteří jsou negativní, se postupně podle možností přesouvají osobními vozidly do domácí karantény,“ uvedla ředitelka KHS Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

„Je to už minimálně šestý hromadný odběr v našem kraji. Veřejnost nevidí, jaké vyžaduje logistické zabezpečení a spolupráci všech zúčastněných složek. Jaké to je být v tomhle vedru hodiny v ochranných oblecích. A já nemám jinou cestu, než takto veřejně poděkovat sestřičkám a dalšímu zdravotnickému personálu infekčního oddělení Nemocnice České Budějovice, které jsou u všech hromadných odběrů, z Infekčního oddělní Nemocnice Tábor, kolegům z Hasičského záchranného sboru, Zdravotnické záchranné služby a samozřejmě kolegyním z naší KHS. Slyšela jsem slova chvály od testovaných osob i novinářů na organizaci a jsem ráda, že si jejich nasazení lidé všímají. A ještě jednou jim děkuji, dělají pro zdraví Jihočechů hrozně moc,“ doplnila ředitelka KHS Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…