KIDSOK napravuje chyby ze začátku roku. Jízdní řády jsou na webu

28.01.2018 17:34

Po komunikačních problémech z počátku nového roku napravuje krajský koordinátor dopravy největší nedostatky, které se v autobusové dopravě od 1. ledna 2018 objevily. Ke dni 28. lednu proběhla aktualizace jízdních řádů, která by měla většinu z problémů vyřešit. Na nových webových stránkách jsou jízdní řády a přehled změn vyvěšeny.

KIDSOK napravuje chyby ze začátku roku. Jízdní řády jsou na webu
Foto: kr-olomoucky.cz
Popisek: KIDSOK - logo

Už minulý týden začaly fungovat nové webové stránky s tématikou veřejné dopravy. Lidé s jejich pomocí mohou upozornit na nedostatky v jízdních řádech, případně se zeptat na platné spojení.

Stránky na adrese dopravaok.cz spustil krajský koordinátor dopravy KIDSOK. „Název stránek je symbolický. Chceme, aby byla veřejná doprava v našem kraji co nejdříve zase v pořádku, tedy OK,“ říká náměstek hejtmana Jan Zahradníček. Spuštění stránek je reakcí na problémy, které přinesly nové autobusové jízdní řády platné od 1. ledna 2018.

Web (ZDE) má zrychlit komunikaci s cestujícími, kteří hledají informace na internetu. Jeho cílem je maximálně zjednodušit hledání a usnadnit kontakt mezi občany a koordinátorem KIDSOK. Právě tato příspěvková organizace nové jízdní řády zavedla a nyní pracuje na nápravě v oblastech, kde vznikly problémy. „Rozhodně nejde o celý Olomoucký kraj. Řešíme především nedostatky na Prostějovsku, Přerovsku a Hranicku, dílčí změny budou nutné také na Olomoucku,“ říká Kateřina Suchánková, která převzala řízení KIDSOK poté, co Rada Olomouckého kraje na základě zjištěných nedostatků odvolala ředitele této příspěvkové organizace.

Nový web nabízí cestujícím několik možností, jak si ověřit platnost spojení. Využívá přitom loni zřízené infolinky a nově k ní přidává také dotazy prostřednictvím webu. Ty budou vyřizovat stejní pracovníci, kteří odpovídají na infolince. K cestujícím by se tak mělo dostat více informací větším počtem kanálů. Jízdní řády jsou již nyní k dispozici na internetu. Zájemci najdou na webu krajského koordinátora dopravy přehled změn a mohou si také stáhnout jednotlivé jízdní řády ve formátu pdf. Dále jsou změny zapracovány také do celostátního systému IDOS. Cestující se mohou i nadále obracet na infolinku na čísle 588 88 77 88, případně využít webu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …