KRNAP: Probíhá sociologické šetření zaměřené na mobilitu návštěvníků chráněných území

10.08.2021 10:40 | Tisková zpráva

Od 10. do 24. srpna 2021 proběhne sociologické šetření mezi návštěvníky čtyř chráněných území: NP České Švýcarsko a CHKO Labské pískovce, CHKO Jizerské hory a CHKO Moravský kras.

KRNAP: Probíhá sociologické šetření zaměřené na mobilitu návštěvníků chráněných území
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Celkem budou sbírána data od 1.500 návštěvníků těchto území. Šetření se zaměřuje na to, jak se návštěvníci dopravují do a po NP a CHKO, a zjišťuje možnosti různých dopravních řešení k podpoře udržitelné mobility a turismu a jejich pozitivní dopady na změny dopravního chování návštěvníků a ochranu přírody. V uvedených územích se budou pohybovat tazatelé agentury STEM/MARK, a.s., kteří budou dle přesně dané metodiky vybírat a oslovovat vhodné účastníky průzkumu. Velmi všem předem děkujeme za vstřícnost a ochotu se průzkumu zúčastnit.

Šetření realizuje Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem spolu s agenturou STEM/MARK, a.s. Jedná se o dílčí aktivitu projektu MOBESA – „Podpora alternativních řešení mobility v environmentálně citlivých oblastech“ podpořeného Technologickou agenturou ČR (projekt. č. CK01000067) a probíhá s podporou Ministerstva dopravy ČR, Agentury ochrany přírody a krajiny ČR a KRNAP.

Projekt MOBESA reaguje na problémy spojené s nadměrnou dopravní zátěží velkoplošných chráněných území a řeší, jak zahrnout plánování rozvoje udržitelné mobility do strategických dokumentů těchto území a jejich rozhodovací praxe. Hlavním cílem projektu je tvorba metodiky pro plány mobility velkoplošných environmentálně citlivých území, zejm. NP a CHKO, doplněná databází příkladů dobré praxe řešení dopravy v chráněných oblastech (viz zde).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…