KRNAP: Vracíme ovocné stromy zpět do krajiny

23.11.2020 21:20

Starých ovocných stromů v krajině ubývá, a proto v průběhu letošního podzimu Správa Krkonošského národního parku úspěšně pokračovala v podpoře výsadeb ovocných stromů do naší krajiny.

KRNAP: Vracíme ovocné stromy zpět do krajiny
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

V ochranném pásmu národního parku došlo k obnově extenzivního sadu ve Vítkovicích a k doplnění alejí v okolí města Vrchlabí. Vysadili jsme 50 perspektivních mladých stromků zejména jabloní, ale též hrušní, slivoní či třešní.

Nové stromky budou mít vedle produkce chutných plodů i funkci záložní populace genofondu starých ovocných odrůd, které využívali naši předci už za první republiky. Extenzivní ovocné sady a aleje v naší krajině mají významnou roli pro druhy živočichů a rostlin vyhledávající biotopy lesostepního charakteru, dotvářejí krajinný ráz a neméně důležitá je i jejich kulturní hodnota a rekreační využití.

Naše snaha o zachování těchto starých ovocných pokladů i pro další generace tímto ale nekončí. V případě, že vlastníte pozemek na území Krkonošského národního parku a jeho ochranného pásma, který je vhodný pro výsadbu stromů a máte zájem o vytvoření extenzivního sadu, aleje, remízu apod., budeme rádi, pokud nás budete kontaktovat (Ing. Jakub Fišera, t.: 499 456 728, jfisera@krnap.cz).

Další informace o aktuálním dění na území Krkonošského národního parku i v jeho okolí najdete na facebookovém profilu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…