Kancelář České národní banky bude mít novou ředitelku

04.09.2015 10:06

Novou ředitelkou sekce kancelář České národní banky se od 1. října 2015 stane Jana Báčová, která nyní vede sekci peněžní a platebního styku ČNB. Bankovní rada o tom rozhodla na svém jednání 3. září 2015. Stávající ředitel sekce kancelář Marek Petruš se rozhodl po více než šestiletém působení v ČNB odejít do soukromého sektoru a na svou funkci k 30. září 2015 rezignoval.

Kancelář České národní banky bude mít novou ředitelku
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

„Marek odvedl v České národní bance velký kus práce a my mu přejeme, ať se mu daří i nadále,“ uvedl guvernér ČNB Miroslav Singer.

Jana Báčová bude v roli ředitelky sekce kancelář ČNB koordinovat sekretariát a protokol bankovní rady, celkovou vnější a vnitřní komunikaci centrální banky, legislativní a právní služby a vztahy vůči Evropské unii a mezinárodním organizacím.

Ing. Jana Báčová, CIA. (53 let) je absolventkou Vysoké školy ekonomické v Praze, obor finance a úvěr. Po ukončení vysoké školy pracovala v soukromém sektoru. Do ČNB přišla v roce 1992. Nejdříve působila v oblasti bankovního dohledu. Od roku 2002 pak byla ředitelkou samostatného odboru interního auditu a od srpna 2012 je ředitelkou sekce peněžní a platebního styku. Paní Báčová hovoří anglicky, rusky a částečně francouzsky.

Vedením sekce peněžní a platebního styku ČNB byl pověřen Josef Ducháček, nynější náměstek ředitelky sekce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…