Kancelář CzechTrade v USA má nové vedení

27.07.2021 17:45

V agentuře CzechTrade dochází ke změně na pozici ředitele zahraniční kanceláře jednoho z klíčových trhů pro české exportéry. Novým vedoucím pobočky v USA a současně regionálním ředitelem pro Severní Ameriku a Austrálii se sídlem v Chicagu se stane Luboš Matějka.

Kancelář CzechTrade v USA má nové vedení
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Toho v pozici “dvojky“ doplní konzultantka agentury Markéta Šebelová, která se bude věnovat především rozvoji místního exportního inkubátoru.

Americký trh nabízí českým exportérům prostředí pro příležitosti především v oblasti výrobků a služeb s vysokou přidanou hodnotou. S ohledem na velkou konkurenci je proto přítomnost zahraniční kanceláře agentury CzechTrade, která může se vstupem na teritorium výrazně pomoci, klíčová.

„USA jsou naším nejvýznamnějším obchodním partnerem mimo Evropskou unii. Vzhledem k velikosti trhu a příležitostem, které nabízí, má pro export českých firem obrovský potenciál. Spojené státy jsou však také trhem velmi náročným a je třeba, aby firmy, které chtějí o vstup usilovat, byly velmi dobře připraveny a počítaly s tím, že proces může trvat déle než v jiných teritoriích,“ uvádí ke svému působení Luboš Matějka.

Dodává, že šance pro české společnosti je všude tam, kde dokáží vyrobit technologicky vyspělý výrobek za rozumnou cenu, ale i v tradičních odvětvích, jako je sklo, šperky či bižuterie. „Velký rozvoj exportu se v nejbližších letech očekává v oblasti obnovitelných zdrojů energií, zelených technologií, technologií pro úspory energií a elektromobility,“ říká Matějka.

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

Na nové pozici bude Luboš Matějka mít příležitost zúročit své čtyřleté zkušenosti z dosavadního působení na chicagské pobočce, a také ze svého předchozího zaměstnání v agentuře CzechInvest, kde se věnoval podpoře investičních projektů a start-upů. V rámci svého působení mimo jiné vytvářel a řídil projekty, které pomáhaly start-upům s expanzí na vyspělé zahraniční trhy včetně Spojených států.

V podpoře českého exportu do Spojených států amerických výrazně pomůže nově vznikající Exportní inkubátor v Chicagu. Ten je koncipován jako startovací můstek pro firmy, které zvažují otevření pobočky v USA či potřebují být v daném teritoriu přítomny pro efektivní navázání obchodních vztahů s americkými partnery v reálném čase. Kromě samotných kancelářských prostor získají firmy díky expertům z agentury CzechTrade i asistenci při vyjednávání s místními úřady, zajištění dopravy, tlumočení, vyhledávání obchodních partnerů, obchodních schůzek a dalších potřeb.

Právě Exportnímu inkubátoru se bude primárně věnovat “dvojka“ kanceláře v Chicagu Markéta Šebelová. Ta dosud v agentuře CzechTrade působila v pozici exportní konzultantky pro firmy z oblasti stavebnictví, spotřebního zboží a služeb. V rámci své předchozí pozice se podílela na organizaci řady veletrhů a úspěšných setkání českých firem se zahraničními nákupčími, tzv. Sourcing Days. Specializovala se zejména na asistenci firmám s inovativními produkty v tradičních českých odvětvích, jako jsou hračky, sportovní zboží či textilní průmysl.

CzechTrade je agentura na podporu obchodu a již více než 20 let je partnerem českých firem na jejich cestě k exportním úspěchům. Jejím cílem je usnadnit českým firmám rozhodování o výběru vhodných teritorií, zkrátit dobu vstupu na daný trh, podpořit aktivity směřující k dalšímu rozvoji firmy v zahraničí, a především eliminovat rizika spojená se vstupem na nové, neznámé trhy. Zahraniční kanceláře agentury CzechTrade poskytují služby v 57 zemích na pěti kontinentech. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …