Karlovarská krajská nemocnice posiluje odborné aktivity

15.06.2016 15:14

V Karlovarském kraji se už brzy uskuteční hned pět odborných zdravotnických konferencí, které pořádá nebo se na nich podílí Karlovarská krajská nemocnice (KKN). Zúčastní se jich stovky lékařů a sester z celé České republiky i ze zahraničí. Nemocnice touto cestou výrazně posiluje své aktivity na odborném poli.

Karlovarská krajská nemocnice posiluje odborné aktivity
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Karlovarského kraje JUDr. Martin Havel

„Z hlediska příjmů od zdravotních pojišťoven nepatří tato oddělení mezi lukrativní. Jsou ale nezbytně nutná pro pacienty a proto si zaslouží pozornost Karlovarského kraje,“ řekl hejtman Martin Havel. Nejvyšší vyrovnávací platbu 21,7 milionu korun obdrží Karlovarská krajská nemocnice. Provozuje totiž hned sedm nepostradatelných lůžkových oddělení: infekční, plicní, urologické, ORL, kožní, neonatologické, OARIM (anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicína). A k tomu zajišťuje příslužbugastroenterologické ambulance. 
 
Dvě jedinečná a zároveň ekonomicky nevýhodná oddělení poskytují péči v soukromé Nemocnici v Ostrově. Její vlastník - společnost Nemos Plus - získá od kraje 6,3 milionu korun na dofinancování provozu oddělení psychiatrie a dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče. Firmě Nemos Sokolov, která spravuje sokolovskou nemocnici, přispěje Karlovarský kraj částkou 4,1 milionu korun na chod dvou ztrátových oddělení – očního a soudního lékařství a toxiologie.       

„Dostáli jsme současně slibu, že závazek veřejné služby budeme postupně snižovat,“ konstatoval hejtman. Karlovarská krajská nemocnice dostane oproti loňsku vyrovnávací platbu nižší o 15 milionů korun, ostrovská o 2,4 milionu a sokolovská o 2,2 milionu korun. Výše plateb pro letošní rok vychází z ekonomických údajů nemocnic za rok 2015. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…