Karlovarský kraj: Karlovarští studenti zvítězili v soutěži pro mladé návrháře

08.10.2018 9:51

?Skvělého úspěchu dosáhli studenti oboru Oděvní design ze Střední uměleckoprůmyslové školy Karlovy Vary na soutěži „Oděv a textil, Liberec 2018 aneb Bez textilu by nebylo oděvu“. Odbornou porotu, v níž zasedaly mimo jiné módní návrhářky Liběna Rochová a Jitka Klett, zaujaly jejich kolekce natolik, že si ze soutěže odvezli první místo a speciální ocenění.

Karlovarský kraj: Karlovarští studenti zvítězili v soutěži pro mladé návrháře
Foto: kr-karlovarsky.cz
Popisek: Karlovarský kraj - logo

Do prostor liberecké Technické univerzity se sjeli studenti z České republiky a ze Slovenska, aby reprezentovali svojí školu v soutěži, která podporuje vytváření netradičních modelů. Devítičlenná porota plná zvučných jmen a hvězdných osobností měla za úkol zhodnotit téměř šedesát přihlášených kolekcí.

„V těžké konkurenci odborných škol bylo úsilí studentů a učitelů Střední uměleckoprůmyslové školy Karlovy Vary oceněno prvním místem za kolekci MINIMA v kategorii Hravá dokonalost a dále se škole dostalo speciálního ocenění za kolekci Aqua. Všem studentům patří velké poděkování za perfektní reprezentaci nejen své školy, ale také Karlovarského kraje,“ uvedla ředitelka Střední uměleckoprůmyslové školy Karlovy Vary Markéta Šlechtová.

Soutěž „Oděv a textil, Liberec“ je pořádána od roku 2014. Ačkoliv má poměrně krátkou historii, je pojata velmi velkoryse a odehrává se v krásných prostorách moderního komplexu Technické univerzity. Pravidelně se jí zúčastňují střední školy textilního i oděvního zaměření z celé České republiky i ze Slovenska. Výjimkou nejsou ani základní školy, pro něž je rovněž připravena vlastní soutěžní kategorie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…