Karlovarský kraj má v plánu vybudovat další úsek Cyklostezky Ohře

14.02.2015 18:06

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila předběžný záměr týkající se výstavby další části páteřní Cyklostezky Ohře. Pokud se v budoucnu podaří získat prostředky z fondů Evropské unie, cyklistům se otevře úsek od Chebu až k hranicím s Německem.

Karlovarský kraj má v plánu vybudovat další úsek Cyklostezky Ohře
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Cyklostezka Ohře patří mezi jeden z prioritních projektů Karlovarského kraje. S její výstavbou se začalo před více jak deseti lety a díky dotacím z Evropské unie se postupně podařilo vybudovat bezpečnou cyklistickou trasu z Chebu až do Karlových Varů. Za dobu své existence si získala velké množství příznivců, kteří se teď navíc mohou těšit, že se na svých kolech projedou až k samotným hranicím s Německem. V plánu je totiž projekt na výstavbu úseku mezi Chebem, hrází Skalky, a Schirndingem.

Odhadované náklady projektu činí zhruba 40 milionů korun. „Nejprve budeme muset nechat zpracovat technickou studii, která by analyzovala stávající stav a navrhla úpravy v nevyhovujících úsecích k zajištění bezpečnosti cyklistů. Součástí by mělo být i prověření majetkových vztahů a odhadnutí celkových nákladů projektu,“ upřesnil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Navrátil.

K aktivitám Karlovarského kraje se připojil i sousední okres Wunsiedel. Prostředky na výstavbu by mohly být čerpány v rámci nového Programu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Bavorsko. „Německá strana již zahájila přípravu projektu na svém území a má zpracovanou studii proveditelnosti od pramene ve Weissenstadtu ke státní hranici u Schirndingu,“ doplnil Navrátil.

Stavba páteřní cyklostezky nekončí ani směrem k hranicím s Ústeckým krajem. Na výstavbu úseku mezi Dalovicemi a Šemnicí bylo již vydáno stavební povolení. Kompletně dokončená cyklostezka má od západu k východu měřit 102 kilometrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…