Karlovarský kraj nechá provést stabilizaci svahu u silnice v Údolí u Lokte

26.03.2022 12:58 | Tisková zpráva

Na začátku června by pro řidiče mělo skončit nepříjemné omezení provozu na silnici II/209 v Údolí u Lokte.

Karlovarský kraj nechá provést stabilizaci svahu u silnice v Údolí u Lokte
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

Částečnou uzavírku před časem způsobila zborcená kamenná zeď u rodinného domu. Nyní Krajská správa a údržba silnic (KSÚS KK) zahajuje stavební akci, jejímž cílem je stabilizace svahu díky nové železobetonové zdi. 

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí

„Za necelé tři měsíce by mělo být hotovo, pak už řidiči budou moci úsekem v Údolí u Lokte projíždět bez omezení. Ke zborcení zdi na silnici došlo v červnu 2020 po přívalových deštích. V ten samý den krajští silničáři zabezpečili svah proti dalšímu posunu, ale neobešlo se to bez umístění semaforů a svedení dopravy do jednoho jízdního pruhu. Dále KSÚS KK zajistila skutečné zaměření opěrné zdi, odborný posudek a návrh způsobu opravy. V září 2021 byla vypracována projektová dokumentace, následně v prosinci bylo vydáno stavební povolení. Věřím, že teď už se podaří bez problému svah zpevnit a řidiči se zbaví čekání na semaforech a zbytečného zdržení,“ dodal uvolněný zastupitel pro oblast dopravy Jan Bureš.

Práce provede společnost Algon, která bude pracovat na konstrukci železobetonové úhlové zdi proměnné výšky s odvodněním. „Krajská správa a údržba silnic realizuje tuto akci z mimořádného příspěvku Karlovarského kraje ve výši 5,2 milionu korun. Celková cena by měla dosáhnout 6,7 milionu,“ vyčíslil ředitel KSÚS KK Jiří Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…