Karlovarský kraj podpoří domácí hospicovou péči

11.03.2018 15:09

?Organizace, které poskytují paliativní péči těžce nemocným a umírajícím lidem z našeho regionu, získají od Karlovarského kraje opět dotace. Celkem si mezi sebou rozdělí 2,3 milionu korun, což je o 800 tisíc korun více než vloni. Díky nim mohou klienti strávit poslední momenty svého života doma v kruhu svých nejbližších.

Karlovarský kraj podpoří domácí hospicovou péči
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

Karlovarský kraj již podruhé v řadě vyhlásil dotační titul na podporu domácí hospicové péče, která stále ještě není plně hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Oproti loňskému roku však navýšil nejenom celkový objem finančních prostředků určených pro tento program, ale také maximální výši dotace pro jednoho žadatele z původních 300 tisíc korun na 500 tisíc korun.

„Dotace na domácí hospicovou péči kraj opět udělil všem, kteří si o ně zažádali. Jedná se o pět organizací, z toho čtyři získaly dotaci ve výši 500 tisíc korun a jedna ve výši 300 tisíc korun,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš s tím, že přidělené prostředky musí ještě odsouhlasit krajské zastupitelstvo.

Domácí hospicová péče zahrnuje nejen lékařskou a ošetřovatelskou péči o nevyléčitelně nemocné, ale také sociální a psychologické poradenství a duchovní podporu jak nemocným, tak jejich rodinám a blízkým. Dotace využijí jednotlivé organizace na úhradu provozních i mzdových nákladů. Více informací o programu najdete ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.