Karlovarský kraj rozdělí dotace na podporu terénních a ambulantních sociálních služeb

30.08.2022 16:55 | Tisková zpráva

V rámci Programu pro poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje na investiční podporu terénních a ambulantních sociálních služeb rozdělí kraj žadatelům dotace ve výši téměř 1,5 milionu korun. Návrh na rozdělení schválila rada Karlovarského kraje na svém zasedání.

Karlovarský kraj rozdělí dotace na podporu terénních a ambulantních sociálních služeb
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„Naší snahou je pravidelná a cílená podpora sociálních služeb. Karlovarský kraj se na tyto snaží přispívat každoročně, a to prostřednictvím několika dotačních programů. V tomto případě chceme finančně pomoci poskytovatelům s nákupem automobilů či s pořízením materiálního vybavení, které má usnadnit manipulaci s uživatelem sociální služby v jeho domácnosti nebo při transportu,“ uved radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí

Dotační program byl vyhlášen v návaznosti na požadavky pro poskytování terénních a ambulantních služeb, a to zejména v oblasti dopravní obslužnosti a oblasti materiálního vybavení. Tato strategie je v souladu s plánem rozvoje sociálních služeb v Karlovarském kraji na období 2021 – 2023.

Minimální výše dotace nebyla pro jednotlivé žádosti stanovena, maximální částka byla 200 tisíc korun v případě nákupu automobilu a 150 tisíc korun pro pořízení materiálního vybavení sociální služby.

Krajská rada doporučila poskytnout dotace na zakoupení automobilu těmto žadatelům: Pomoc v nouzi, o.p.s., 15. přední hlídka Royal Rangers Mariánské Lázně, DOP – HC s.r.o., SOS dětské vesničky, z.s., Centrum pro dítě a rodinu Valika, z.s. a spolek Dveře dokořán, z.s. Dotaci na materiální vybavení sociální služby doporučila společnosti DOP – HC s.r.o., a to na pořízení schodolezu pro usnadnění pohybu klientů se sníženou mobilitou, zvedák pro jejich transport a rampu nezbytnou pro přesun osob na invalidním vozíku. Dotaci chce využít také město Habartov na zakoupení rozkládacího zvedáku pro manipulaci s imobilními osobami.

Karlovarský kra vyčlenil na tento program částku ve výši 2 miliony korun. Na krajský úřad bylo doručeno 9 žádostí, 8 z nich splnilo podmínky dotačního programu, Rada Karlovarského kraje proto doporučila zastupitelstvu poskytnutí dotací dle požadavků uvedených v žádostech. O poskytnutí dotací tak rozhodne Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém zasedání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…