Karlovarský kraj rozdělí na sociální služby 257 milionů korun

31.01.2015 11:01

Karlovarský kraj získal na financování sociálních služeb pro rok 2015 částku 257 milionů korun. Prostředky rozdělí celkem 153 poskytovatelům těchto služeb v regionu. Změnou zákona přešla od 1. ledna 2015 tato kompetence přidělování financí pro poskytovatele sociálních služeb z Ministerstva práce a sociálních věcí na kraje.

Karlovarský kraj rozdělí na sociální služby 257 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

?????Karlovarský kraj obdrží finanční obnos od Ministerstva práce a sociálních věcí ve vícero splátkách a bude je po schválení Zastupitelstvem Karlovarského kraje transparentně rozdělovat formou dotací jednotlivým poskytovatelům sociálních služeb. „Podařilo se nám získat o 13 milionů více, než tomu bylo v minulém roce a budeme se snažit, abychom pro klienty zajistili i nadále kvalitní a dostupné poskytování sociálních služeb v Karlovarském kraji,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák na tiskové konferenci.

Pro Karlovarský kraj byl zákonem stanoven pevný koeficient 3,4%, který i do budoucna zajistí finance pro poskytovatele sociálních služeb. „Mezi nejnákladnější poskytované sociální služby patří bezesporu ty pobytové, určené klientům, kteří nejsou soběstační a potřebují nepřetržitou péči jiné osoby. Naší snahou ale je, aby lidé co nejdéle zůstávali doma, v prostředí, které je pro ně přirozené a jsou na něj zvyklí. Budeme tedy podporovat rozvoj takových služeb, aby s jejich pomocí byli i senioři nebo lidé se zdravotním postižením schopni co nejdéle fungovat ve svém vlastním domově,“ doplnil náměstek hejtmana Miloslav Čermák.?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…