Kdo ovládne letošní anketu Nejlepší handicapovaný sportovec roku?

04.02.2020 13:14

V úterý 10. března 2020 bude znám vítěz tradiční ankety mapující úspěchy českého sportu handicapovaných. Slavnostní galavečer proběhne v pražském TOP HOTELu a letos opravdu bude z čeho vybírat.

Kdo ovládne letošní anketu Nejlepší handicapovaný sportovec roku?
Foto: NHSR
Popisek: Vítězové roku 2018

Skvělých výsledků dosáhli například naši deaflympionici na hrách v Itálii, dařilo se i lukostřelci Drahonínskému a loňský vítěz ankety Tomáš Pešek vybojoval v roce 2019 titul mistra světa. Bude to napínavé!

Poslední tři ročníky Nejlepšího handicapovaného sportovce roku ovládli muži – plavec Arnošt Petráček, tenista Jaroslav Šmédek a sportovní střelec Tomáš Pešek – a i letos má tato trojice slušné šance na triumf. Do konečných výsledků však jistě bude chtít promluvit i vítězka z roku 2015 lyžařka Tereza Kmochová, která z nedávných deaflympijských her v Itálii přivezla hned pět cenných kovů včetně jednoho zlata.

Nebo se na první příčku vyšplhá další šampion z deaflympiády – snowboardista Tomáš Pazdera, který ve své disciplíně zůstává na světové scéně dlouhodobě neporažen? A jak do celkového pořadí promluví mladé pušky Kateřina Blaščíková (neslyšící tenistka, druhá na MS juniorů),Tadeáš Kříž (úspěšný zrakově handicapovaný lyžař) nebo tělesně handicapovaný stolní tenista Kristián Jelínek (dvě zlata z asijských tour Bangkok Open a Japan Open)?

Odpovědi na všechny otázky se dozvíme již příští měsíc, kdy budou na slavnostním galavečeru 10. března odtajněna jména desítky nejlepších handicapovaných sportovců roku. Dojde také na ocenění nejlepších juniorů, objevů, týmů a trenérů českého para sportu. Některá z výrazných osobností bude uvedena do Síně slávy. V rámci výročí založení Českého paralympijského výboru bude organizace udělovat cenu pro nejúspěšnějšího sportovce za jednotlivé svazy (ČATHS, ČSMPS, ČSNS, ČSTPS, ČSZPS a ČFSH) za uplynulých 25 let.

Hudební doprovod celého večera zajistí vycházející hvězda české populární hudby kapela The Silver Spoons. Hodinový záznam z předávání cen bude již tradičně vysílat televizní stanice ČT sport.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…