Kia zaznamenala další úspěšný rok

27.01.2013 9:41

Značka Kia má za sebou další, mimořádně úspěšný rok jak globálně, tak i v České republice. Celosvětově překročily prodeje hranici 2,7 milionu vozů. V České republice zaznamenala Kia 8 564 nově registrovaných vozů, což představuje 4,9 % tržního podílu. Pevně si tak udržuje pozici šesté nejprodávanější značky na českém automobilovém trhu.

Kia zaznamenala další úspěšný rok
Foto: red
Popisek: Kia

Na světových trzích prodala Kia v loňském roce 2 710 017 vozů, čímž dosáhla meziročního nárůstu prodeje o 9,3 %. V Evropě činily prodeje 571 033 kusů vozidel, což představuje nárůst o 19,5 %. Kia se tak i nadále řadí mezi výrobce s nejvyšší dynamikou růstu. Globálně nejprodávanějším modelem je s počtem 466 826 ks zástupce B segmentu Kia Rio. Následuje oblíbené městské SUV Kia Sportage. Ta si celosvětově připsala 359 742 prodaných vozů.

V České republice se i přes stagnaci trhu s osobními vozidly podařilo značce Kia udržet tržní podíl i pozici ve skupině šesti nejsilnějších značek. Nejprodávanějším modelem značky je stabilně Kia cee´d (3 545 ks), druhé místo obsadila Kia Sportage (1 456 ks), následována modelem Rio (1 397 ks) na třetí pozici.

Model Rio, který je v globálním měřítku vůbec nejoblíbenějším modelem značky, zaznamenal oproti loňskému roku nárůst registrací o celých 49%, a je tak pomyslným skokanem roku značky Kia v České republice.

Kia představila v březnu loňského roku nový manažerský sedan třídy D - model Kia Optima. Na dosažení prodejních cílů se ale podílely především nové modely cee´d. V dubnu uvedla Kia na trh nový pětidveřový hatchback cee´d a v září 2012 následovalo nové rodinné kombi cee´d SW.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …