Kinobus DPP vyjede na své turné letos již podesáté

15.06.2017 16:32

V pondělí 19. června začne první letošní promítání oblíbeného Kinobusu, který provozuje Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP). Kinobus tak letos zahájí svou už desátou sezónu, kdy bude během léta (od 19. června do 14. září 2017) objíždět Prahu a nabídne divákům zdarma v 15 lokalitách celkem 19 zajímavých filmů.

Kinobus DPP vyjede na své turné letos již podesáté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Pojízdná kina nejsou žádná novinka, naopak – často jezdila například během druhé světové války i v poválečném období, kdy se promítalo třeba z nákladních vozů. DPP se inspiroval a umožnil dát druhý život vyřazenému linkovému autobusu Karosa B732. Ten v roce 2008 končil svou službu na lince č. 212, prošel generální opravou a byl proměněn v Kinobus. Kinobus letos vstupuje do desáté sezóny a o diváky nemá nouzi.

Filmy jsou různorodé, z nabídky si vyberou jak filmoví fajnšmekři, tak diváci, kteří chtějí vidět například letní komedii nebo animovaný rodinný film. Tituly jsou již třetím rokem z české i světové produkce. Diváci se mohou těšit na filmy jako Instalatér z Tuchlovic, Bezva ženská na krku či Všechno nebo nic, chybět však nebudou ani vážnější témata – ty zastoupí filmy jako Nickyho rodina, Spotlight či životopisné snímky Masaryk a Božská Florence. Do pozitivnějších nálad diváky však hned vzápětí může spolehlivě zavést pohádka Anděl Páně 2, akční Rogue One: Star Wars nebo úspěšný animovaný hit Zootropolis.

DPP během tohoto léta připraví 54 promítání, přičemž na každém nabízí až 200 míst k sezení. Promítá se vždy od pondělí do čtvrtka a k tomu DPP přidává několik dalších promítání v pátek. Zájemce čekají dva speciální večery: 30. 6. u příležitosti druhého výročí úmrtí Nicholase Wintona a večer 28. 7. bude věnován legendě tramvaji T3.

Promítání bude jako ve všech předešlých ročnících zdarma a i letos se s Kinobusem vydá sbírková pokladnička charitativního projektu, do níž budou moci návštěvníci promítání přispět libovolným příspěvkem a spojit zábavu s účinnou pomocí pro dobrou věc. Pro letošní rok s Kinobusem putuje kasička Nadace Nova. „Nadace Nova přináší dětem úsměv. Věříme, že návštěvníci Kinobusu si užijí filmovou nabídkou a nebudou šetřit příspěvkem, který pomůže potřebnému dítěti ke zkvalitnění života,“ sdělila Marika Mazáková, PR a CSR koordinátorka TV Nova.

Kinobus poskytuje nejen zázemí pro promítačku, ale zároveň převáží i další zázemí kina – unikátní nafukovací promítací plochu o rozměru 8 × 4 metry, skládací lavice pro diváky, ale také deky v případě chladného počasí a nabídku občerstvení k zakoupení.

Podrobnější informace naleznete mj. na webových stránkách (ZDE) a také na Facebooku (ZDE).

Začátky promítání (s ohledem na čas setmění):
19. 6. – 30. 6. 21.45
3. 7. – 20. 7. 21.30
24. 7. – 17. 8. 21.00
21. 8. – 14. 9. 20.30

Seznam filmů
Instalatér z Tuchlovic
Zootropolis
Lichožrouti
Rogue One: Star Wars
Spotlight
Kniha džunglí
Anděl páně 2
Bezva ženská na krku
Ministerstvo lásky
Polina
Rande naslepo
Mimišéf
Špunti na vodě
Všechno nebo nic
Kick-Ass
Božská Florence
Masaryk
Tehdy spolu
Nickyho rodina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …