Kladenské dvorky: 40. ročník tradiční výstavy se uskuteční 11.-12. června 2022

14.04.2022 14:23

Společné téma výstavy letošních jubilejních 40. Kladenských dvorků je „Do oblak".

Kladenské dvorky: 40. ročník tradiční výstavy se uskuteční 11.-12. června 2022
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Uzávěrka přihlášek vystavujících umělců je do konce dubna. Stejně jako v předchozích ročnících očekáváme jejich počet kolem 150. 

Návštěvníci se mohou opět těšit na uměním zaplněné dvorky a zahrádky nejstarší kladenské čtvrti Podprůhon. Připravujeme výstavu k 100. výročí narození kladenských rodaček – malířek – sester Válových, na publikaci k jubilejnímu 40. ročníku festivalu. Na pódiích uslyší hudební produkci Jany Koubkové, Jaroslava Samsona Lenka, Blanky Šrůmové a mnoha dalších interpretů. V oblíbených kreativních dílnách si návštěvníci mohou vyrobit vlastní drobná umělecká díla.

Návštěvníky budeme zvát a lákat postupně na ZDE a ZDE

V letošním roce Rada města Kladna zamítla dotaci na 40. Kladenské dvorky jejich pořadateli Spolku Podprůhon. O dotaci bylo požádáno stejně jako v minulých letech již na podzim 2021 a do minulého ročníku bylo město Kladno hlavním finančním partnerem Kladenských dvorků. Tuto situaci jsme nepředpokládali a práci organizátorů značně zkomplikovala, protože program je již od minulého ročníku připravený a nasmlouvaný. Naštěstí dlouhodobě nespoléháme pouze na jeden finanční zdroj, ale spolupracujeme také se sponzory zejména z řad podnikatelů a firem. Děkujeme zejména firmě TG Czech za dlouholetou podporu festivalu. Máme velkou radost z podpory Středočeského kraje, který schválil pro 40. Kladenské dvorky dotaci ve výši 100 tis. Určitě také o finanční přispění požádáme návštěvníky a příznivce festivalu a chystáme veřejnou sbírku.

Magistrátem města Kladna jsme již dle platných městských vyhlášek požádali o zábory veřejného prostranství i o výjimku z rušení nočního klidu. Tato forma spolupráce nám byla panem primátorem ústně přislíbena na 38. jednání Zastupitelstva města Kladna.

Spolek Podprůhon z.s. je již devátým rokem výhradním pořadatelem Kladenských dvorků. Vlastníme ochrannou známku, spravujeme webové a FB stránky, připravujeme a organizujeme celý festival. Kromě toho se staráme o čtvrť, ve které žijeme a působíme, pořádáme letní Bio Podprůhon, Běh do schodů, Lampionový průvod. Provozujeme také materiální sbírku Šatník Kladno pro samoživitele a pro uprchlíky z Ukrajiny.

Petra Líbová, Kladenské dvorky, spolek Podprůhon

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…