Klaudiánova nemocnice: Darovat krev přišlo do nemocnice více než sto lidí

26.09.2022 13:30 | Tisková zpráva

Klaudiánova nemocnice společně s organizací Nábor hrdinů uspořádala poprvé společný Náborový den prvodárců krve a dárců kostní dřeně. V pátek 23. září tak mohli zájemci přijít darovat krev až do 15. hodiny na transfuzní stanici mladoboleslavské nemocnice, kde také měli možnost zapsat se jako dárci kostní dřeně. Zájem veřejnosti zcela předčil očekávání pořadatelů.

Klaudiánova nemocnice: Darovat krev přišlo do nemocnice více než sto lidí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Celkem darovalo krev v tento den 102 prvodárců. Zástupci organizace Nábor hrdinů očekávali jako úspěch do pěti zájemců. Zapsáno do seznamu potencionálních dárců kostní dřeně bylo nakonec sedm lidí.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Podle vrchní sestry hematologicko-transfuzního oddělení Jitky Francové akce proběhla hladce, jen někteří dárci museli být nakonec vyřazeni, protože nebyli na darování připraveni.

Tuto náborovou akci podpořil také Nadační fond Škoda Auto, který za každého prvodárce daruje 250 korun na sbírky Znesnáze21 pro potřebné z regionů Mladoboleslavska, Rychnovska a Vrchlabska.

Akce se také zúčastnila Zaměstnanecká pojišťovna Škoda, která na místě informovala o výhodách, které pravidelně poskytuje svým pojištěncům – dárcům krve.

Lidé, kteří chtějí poprvé darovat krev v nemocnici, sem mohou přijít běžně bez objednání od pondělí do čtvrtka mezi 7. a 9. hodinou. Pravidelní dárci se objednávají v on-line rezervačním systému.

Klaudiánova nemocnice a organizace Nábor hrdinů v tuto chvíli plánují další osvětovou akci již na listopad tohoto roku. V rámci této akce se nebude odebírat krev, ale zájemci získají kompletní informace o darování krve a plazmy nebo o možnosti zapsání do seznamu potencionálních dárců kostní dřeně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…