Klaudiánova nemocnice: Interní centrální příjem poprvé ošetří pacienta ve čtvrtek, pozor na parkování

21.03.2018 20:01

Klaudiánova nemocnice Mladá Boleslav slavnostně otevřela v úterý centrální příjem pacientů. Interní část poprvé přijme pacienta v těchto nových prostorách ve čtvrtek 22. března.

Klaudiánova nemocnice: Interní centrální příjem poprvé ošetří pacienta ve čtvrtek, pozor na parkování
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Lidé tak od tohoto dne budou chodit na centrální příjem pouze hlavním vchodem z třídy Václava Klementa, nebo bočním vchodem, který je určený i pro sanitní vozy. Sem vede spojovací komunikace opět z třídy Václava Klementa a případné přestupky zde řeší městská policie. Jedná se o jednosměrnou komunikaci s napojením na ulici Boženy Němcové. Lidé u vchodu na centrální příjem najdou tři parkovací místa s patnáctiminutovým režimem, která slouží pro vyložení a naložení pacienta.

Ihned po vstupu na centrální příjem najdou po levé straně recepci, kde zkušená sestra rozhodne o akutním stavu pacienta. Tedy, zda je jeho stav život ohrožující, zda se jedná o problém pro úrazovou část či pro interní část. Tato sestra je také hlavní spojkou nemocnice a záchranné služby.

Dětští pacienti jsou nadále přijímání k ošetření na dětském oddělení. Stejně tak pacienti spadající na oční oddělení, ORL či GPO. Denně by toto oddělení mělo ošetřit téměř 150 pacientů.Nově také najdou informace o ošetření cizojazyční pacienti na zdi chodby centrálního příjmu. Kromě češtiny, angličtiny, němčiny a ruštiny jsou zde i informace v ukrajinštině, polštině, rumunštině, bulharštině a mongolštině. Cizinci zde najdou instrukce, jak mají postupovat a co potřebuj za doklady o pojištění pro případné ošetření. Výjimkou jsou samozřejmě život ohrožující stavy pacientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…