Klaudiánova nemocnice: Revitalizace a modernizace pavilonu pokračuje i přes pandemii

17.03.2021 20:29

Deset měsíců se intenzivně pracuje na poslední etapě revitalizace a modernizace pavilonu č. 4. Stavební práce nezastavila ani pandemie koronaviru.

Klaudiánova nemocnice: Revitalizace a modernizace pavilonu pokračuje i přes pandemii
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Jako první byly dokončeny ambulance rehabilitačního oddělení, následovalo lůžkové zmíněného oddělení, které ale v tuto chvíli slouží jako covidové oddělení. Stavba nadále pokračuje v dalších patrech: téměř před dokončením je budoucí hematologický stacionář, dvě patra budoucího oddělení následné péče čekají ještě měsíce intenzivních prací.

Anketa

Bojíte se vakcíny AstraZeneca?

82%
18%
hlasovalo: 13497 lidí

Stavební práce si vyžádají celkem 99 098 897 Kč včetně DPH, nemocnice tuto investiční akci financuje z úvěru. Na zateplení budovy se podařilo získat dotaci ve výši 3,9 milionu korun od Státního fondu životního prostředí.

Klaudiánova nemocnice začala s prvními kroky již v roce 2018: vybudovány byly nové ambulance kožního oddělení, které byly původně mimo areál nemocnice v poliklinice Modrá hvězda, vznikly nové administrativní prostory pro oddělení zdravotních pojišťoven, personální a mzdové oddělení. Náklady na tuto první etapu byly vyčísleny na 22 538 656 Kč včetně DPH (2,6 milionu Kč poskytl formou dotace Středočeský kraj).

Celkové investiční náklady na revitalizaci a modernizaci pavilonu č. 4 budou včetně vybavení 127 687 554 Kč včetně DPH.

K nejzásadnější změně dojde přestěhováním oddělení následné péče, které nyní sídlí v ulici Na Celně a čítá 51 lůžek. Jak již dříve řekl předseda představenstva nemocnice Ladislav Řípa, přesunutím tohoto oddělení do areálu nemocnice dojde k zefektivnění poskytované péče, omezení transportu pacientů sanitkou na vyšetření do nemocnice.

Další novinkou bude hematologický stacionář hematologicko-transfuzního oddělení. Ten byl zřízen v mladoboleslavské nemocnici již v roce 2008, ale doposud neměl vlastní prostory. V současné době je hematologická léčba aplikována na interním oddělení. Vybudování stacionáře umožní nemocnici rozšíření portfolia centrových léčiv, která jsou na tomto oddělení podávána. Oddělení bude také moci ošetřit větší počet hematoonkologických pacientů, kteří vyžadují aplikaci chemoterapie.

Pavilon č. 4 byl vybudován v 80. letech 20. století. Jedná se o panelovou stavbu, jejíž stavebnětechnický stav je dnes už zcela nevyhovující. Budova nesplňuje požadavky moderní budovy zdravotnického zařízení. Navíc byla téměř čtyři patra této budovy vystěhována po dostavbě nové interny.

Do současnosti v budově fungovalo rehabilitační oddělení, kožní ambulance, oddělení zdravotních pojišťoven, personální a mzdové. Také zde sídlila dětská skupina Žabičky pro děti zaměstnanců nemocnice. Ta byla v loňském roce přesunuta do opravených prostor v budově nemocnice v ulici Boženy Němcové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…