Klaudiánova nemocnice buduje novou krevní banku

18.11.2021 8:24 | Tisková zpráva

Klaudiánova nemocnice začala s budováním nové krevní banky hematologicko-transfuzního oddělení. Ta vzniká ve třetím patře pavilonu C a bude navazovat na laboratoře a odběry krve. Celkové náklady dosáhnou 9 milionů korun. Předpokládaný termín dokončení je začátek února.

Klaudiánova nemocnice buduje novou krevní banku
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Krevní banka bude sloužit pro uskladnění krevních derivátů od dárců nemocnice i externích dodavatelů. Zároveň krevní banka zajišťuje přípravu a vydávání transfuzních přípravků dle aktuální potřeby jednotlivých oddělení, což zajišťuje nepřetržitá služba.

„Rekonstrukce spočívá v úpravě dispozičního řešení, výměně podlah, elektroinstalací, úpravě vzduchotechniky a instalaci speciálního chladícího zařízení pro uskladnění krevních derivátů dle požadavku SÚKL. Dále bude pořízeno nové vybavení prostor pracovními linkami, zdravotnickou technikou i nábytkem pro zázemí personálu,“ dodává Helena Kocmanová, zástupce ředitele pro provoz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…