Klaudiánova nemocnice nabízí nové výhody pro dárce plazmy

25.06.2020 20:29

Klaudiánova nemocnice částečně zrekonstruovala transfuzní stanici hematologicko-transfuzního oddělení. Cílem bylo zlepšit zázemí pro odběry plné krve a plazmy.

Klaudiánova nemocnice nabízí nové výhody pro dárce plazmy
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Novinkou je na tomto oddělení bodový systém pro dárce, kdy mohou aktivním darováním získat zajímavé výhody v Klaudiánově nemocnici. Patronkou dárců krve v Mladé Boleslavi se stala herečka Veronika Khek Kubařová. „Myslím, že v současné chvíli, kdy nám všem ještě více než kdy jindy došlo, jak je zdraví naše a našich blízkých důležité, je přirozené moci chtít pomoci. Já osobně tuhle kampaň vnímám i jako vlastní závazek, že sama krev také daruji. Aspoň konečně zjistím, jakou mám krevní skupinu,“ říká mladoboleslavská patronka Veronika Khek Kubařová.

„Rozhodli jsme se pacientům, kteří podstupují různé zákroky nebo trpí různými chorobami, umožnit léčbu bezpečnějšími produkty, které jsou vyráběné z plazmy. Proto jsme posílili přístrojové odběry plazmy – tzv. aferézy. Z tohoto důvodu bylo nutné rozšířit nejen prostory, ale také odběrové dny a navýšit počet separátorů - přístrojů pro odběr plazmy,“ říká primářka hematologicko-transfuzního oddělení Jarmila Obernauerová.

Nyní je na transfuzním oddělení k dispozici celkem dvanáct separátorů, odběry jsou prováděny od pondělí do pátku od 7 do 12 hodin, vždy po předchozím objednání. Prvodárci mohou přijít bez objednání.Na transfuzní stanici byla vybudována nová odběrová místnost pro dárce krve včetně vybavení a nová vyšetřovna dárců, která nabízí větší a přívětivější prostory. Došlo k opravě sociálního zařízení a k rozšíření skladu materiálu, který má neustále monitorovanou vlhkost a teplotu vzduchu. Celkové náklady této opravy dosáhly 2,7 milionu korun. Těmto opravám předcházela úprava recepce transfuzní stanice tak, aby byla zachována dostatečná intimita pro jednotlivé dárce.

Novinkou pro dárce krve a plazmy je bonusový systém. Dárci budou po každém odběru   zapsány do průkazky body. Za odběr plné krve získají 2 body, za odběr plazmy 1 bod. Po dosažení 10 bodů bude mít dárce nárok na 10% slevu v nemocniční lékárně včetně prodejny zdravotnických potřeb a za nadstandardní pokoj při hospitalizaci platí pouze poloviční cenu pro sebe a přímé členy své rodiny. Při dosažení 20 bodů dosáhne dárce na 15% slevu v lékárně a pobyt na nadstandardním pokoji bude pro dárce a jeho nejbližší rodinu zdarma.

Po dostavbě parkovacího domu dárci nejen zaparkují bez problému, parkování bude navíc v den odběru zcela zdarma. Dárci se mohou těšit na přednostní ošetření v ambulancích nemocnice po předložení „Průkazu dárce krve“ (při objednávání). Nezanedbatelná je i skutečnost, že při každém odběru je dárci pravidelně kontrolován krevní obraz a prováděno fyzikální vyšetření - tedy mají zdarma pravidelnou kontrolu svého zdravotního stavu.
Lidé také najdou přehled trvalých slev a výhod pro dárce krve a plazmy nejen u spřátelených organizací a firem v Mladé Boleslavi na webových stránkách nemocnice ZDE. Nyní se také intenzivně pracuje na zavedení nového informačního systému, který umožní i on-line objednávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…