Klaudiánova nemocnice nabízí pro veřejnost a firmy certifikované školení první pomoci

10.11.2023 7:23 | Tisková zpráva

Klaudiánova nemocnice nově nabízí školení s názvem Základy první pomoci. Účastníci kurzu získají potvrzení o absolvování nebo certifikát. Kurz je určen pro zdravotníky, zdravotnická zařízení, zařízení sociálních a zdravotních služeb, pro firmy a laickou veřejnost. Rezervovat si své místo tak může každý, kdo si není jistý, že ovládá základy první pomoci a resuscitaci.

Klaudiánova nemocnice nabízí pro veřejnost a firmy certifikované školení první pomoci
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Kapacita jednoho školení je maximálně dvacet osob. Kurz je placený, pro zdravotníky a pracovníky ze sociální oblasti je skupinová cena 3000 Kč, pro firmy bez zdravotnického zaměření skupinová cena 4000 Kč. Veřejnost a jednotlivci zaplatí 250 Kč/ za osobu. Zájemci také musí počítat s náklady na dopravu, protože se tato školení konají v sídle objednavatele (po Mladé Boleslavi 500 Kč, do 20 km 700 Kč, nad 20 km 1000 Kč), v případě veřejnosti v prostorách nemocnice.

Klaudiánova nemocnice kurzy první pomoci pořádá také pro mateřské, základní a střední školy, tyto kurzy jsou v rámci edukačních programů zdarma (školy si mohou termíny rezervovat na nabor@onmb.cz).

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí

Na kurzu se školitelé zaměří především na základy první pomoci:

  • jak rozeznat a ošetřit krvácení
  • zajistit postiženého při mdlobě, kolapsu, při šokovém stavu
  • první pomoc při intoxikaci (otravě)
  • základní a nejčastější úrazy včetně první pomoci
  • popáleniny, úrazy elektrickým proudem a základy KPR (kardiopulmonální resuscitace)

Dalším tématem je kardiopulmonální resuscitace (KPR), resuscitace neboli oživování postiženého. Školení je připraveno pro zdravotníky či nezdravotníky. Zaměřeno je na základní prvky, tedy vědomí, dýchání, oběh. Kdy zahájit a kdy nezahájit KPR. Teoretické postupy, praktické ukázky, možnost vyzkoušení na modelu figuríny pro KPR.

Lidé se dále seznámí s automatizovaným externím defibrilátorem (AED), přístrojem, který může pomoci zachránit život člověka. Ten je dnes dostupný veřejnosti například na letištích, nádražích, v obchodních centrech, ve firmách, u hřišť a sportovišť. Cílem je seznámit zájemce s jeho použitím, a zvýšit tak šance na přežití postiženého.

Samozřejmostí je kardiopulmonální resuscitace s použitím automatizovaného externího defibrilátoru. Vše doprovází praktické ukázky a možnost vyzkoušení praxe na modelu. Termín svého školení si mohou zájemci (kromě škol) rezervovat na jitka.laubeova@onmb.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…