Klaudiánova nemocnice zpřísňují pravidla pro návštěvníky

21.09.2020 9:15

V Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi budou od pondělí 21. září návštěvní hodiny každý den od 15 do 17 hodin (včetně JIP) – výjimky vždy určuje ošetřující lékař.

Klaudiánova nemocnice zpřísňují pravidla pro návštěvníky
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Veřejnost musí počítat s dodržováním několika hygienických opatření. Nemocnice především žádá veřejnost, aby dodržovala během návštěv nošení roušek, a to i na pokojích lůžkových oddělení. Na pokoj jsou vpuštěny současně maximálně dvě osoby (výjimka - pokud navštěvující osoba potřebuje podporu a doprovod). Tento počet platí i pro porodnici.

Nemocnice žádá veřejnost, aby respektovala všechna doporučení – při jejich nedodržování může být vykázána bezpečnostní agenturou z areálu nemocnice. Je nutné respektovat aktuální zdravotní stav pacientů a brát ohled na jejich sníženou imunitu a zbytečně neohrožovat zdraví pacientů. Dále musí respektovat rozhodnutí lékaře nebo zdravotní sestry příslušného oddělení – režim návštěvy, délka návštěvy (toto se týká zejména vícelůžkových pokojů, kde návštěva musí brát ohled na další pacienty).

Veřejnost musí počítat s dodržováním těchto hygienických opatření:

- Dodržovat trvalé nošení roušek. V žádném případě není přípustné, aby si návštěva roušku v průběhu návštěvy sundávala.

- Desinfikovat si při příchodu do nemocnice a před vstupem na pokoj ruce.

- Každé příchozí osobě je měřena při vstupu teplota instalovanou termokamerou. Při zjištění teploty nad 37°C nebo pozitivních příznaků odpovídající nemoci COVID-19 nelze připustit její přítomnost u pacienta. Na ONP Mladá Boleslav a ONP Mn. Hradiště jsou osoby navštěvující pacienta dotazovány na symptomy onemocnění COVID-19 (např. vyplňují dotazník).

- Návštěvník nebude vpuštěn na oddělení, pokud bude vykazovat příznaky respiračního onemocnění.

- Nemocnice nedoporučuje, aby nemocné chodily navštěvovat děti.

- Na pokoj budou vždy vpuštěny současně maximálně dvě osoby (výjimka - pokud navštěvující osoba potřebuje podporu a doprovod).

Dle zdravotního stavu pacienta je vhodné využívat pro návštěvy prostory mimo pacientské pokoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…