Kniha Duhové tajemství andílka Vandílka poputuje k nejméně 300 dětem do nemocnic

22.11.2014 12:41

Neobvyklou formou se rozhodla autorka dětské knížky Duhové tajemství andílka Vandílka aneb Dva výlety do zlatovzduchu Šárka Kadlečíková propojit vydání volného pokračování úspěšné prvotiny Vánoce s andílkem Vandílkem aneb Dva výlety do Betléma a zase zpátky domů (nakladatelství Metoda, 2011) s dobročinnou akcí.

Kniha Duhové tajemství andílka Vandílka poputuje k nejméně 300 dětem do nemocnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Pomocí crowdfundingového portálu www.hithit.com nabízí svým čtenářům možnost si knihu nejen předobjednat, ale současně darovat další výtisk dětem do nemocnic.

„Hithit nám umožní získat v předstihu finance na tisk Duhového tajemství. Vyšší náklad znamená nižší cenu za kus, a tak za každých 250,- Kč, což je cena jedné knížky, můžeme darovat další knížku dětem do nemocnic,“ vysvětluje autorka knihy Šárka Kadlečíková. „Cílovou částku jsme nasbíraly během prvního týdne a teď už je na našich příznivcích, kolik peněz se nám podaří do 26. listopadu 2014 získat celkem. Aktuálně jsme na 159 %, což znamená 318 knih pro děti do nemocnic. Poputují například k dětem do Dětské nemocnice v Brně, na Kliniku dětského a dorostového lékařství VFN v Praze či do Jihomoravské dětské léčebny. Chceme, aby se zázračný Vandílek rozletěl po celé republice, a proto vyzýváme dětské nemocnice, aby se přihlásily, pokud mají zájem o knížky pro hospitalizované děti. Mohou tak učinit na email sarka@metoda.cz.“

Duhové tajemství andílka Vandílka aneb Dva výlety do zlatovzduchu vyjde v nakladatelství Metoda na začátku prosince 2014 a autorky projektu chtějí knihu distribuovat jak do nemocnic, tak do knihkupectví ještě před Vánocemi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…