Knižní novinka: Einsteinovo proroctví

16.04.2019 15:25

Hlavní postavou knihy je historik umění Lucas Athan, toho času důstojník americké armády pověřený zachraňováním kulturních památek naloupených nacisty. Právě on objevil na sklonku války v tajném skladu v srdci Německa egyptský sarkofág, o který se mimořádně zajímaly jak nejbližší kruhy kolem Adolfa Hitlera, tak americká tajná služba. Kniha vychází v nakladatelství DOKOŘÁN.

Knižní novinka: Einsteinovo proroctví
Foto: Přebal knihy Einsteinovo proroctví
Popisek: Knižní novinka: Einsteinovo proroctví

Na půdě Princetonské univerzity se pak spolu s brilantní archeoložkou Simone Rashidovou snaží odhalit jeho tajemství, která mohou naplnit nebo vyvrátit Einsteinovo temné proroctví. Při svých pokusech Lucas a Simone nevědomky vypustili na svobodu síly dobra i nepokrytého zla. Osud světa nyní nezávisí jen na výzkumu profesora Einsteina, ale i na tom, zda Lucas dokáže porazit temného protivníka mocnějšího než vše, co si kdy dokázal představit.
 
Podaří se Lucasovi se Simone s pomocí největších géniů fyziky a matematiky Alberta Einsteina a Kurta Gödela potlačit zlo a zachránit svoje životy? Je možné, že obětí temných sil má být samotný Einstein? A proč?
 
Autorem knihy je Robert Masello, americký novinář, dramatik a spisovatel. Jako novinář napsal několik set článků na nejrůznější témata do předních amerických časopisů. Je autorem 15 knih, a to jak z oblasti krásné literatury, tak literatury faktu. Jeho literární tvorba byla přeložena do mnoha světových jazyků a získala řadu cen. Kromě toho i přednášel literaturu na řadě prestižních univerzit. Některé z jeho knih patří mezi naprosté bestsellery. Jeho hlavními žánry jsou historické romány a příběhy o nadpřirozených jevech
 
Ukázka z knihy Einsteinovo proroctví
 
Mouchy se teď vrhly na něj, pokryly mu tváře a rty a přinutily ho zavřít oko. Klopýtal zpátky, poslepu se vyhnul konci postele a snažil se nahmatat dveře na chodbu. Ale stěna byla pokryta tak tlustou vrstvou much, že nedokázal ani nahmatat kliku. Když otevřel ústa, aby se pořádně nadechl, okamžitě je měl plná much, které pracně vyplivoval. Smetl mouchy z oka a s hlavou sklopenou zamířil k oknu. Vrazil do servírovacího vozíku, který odletěl až k nočnímu stolku. Lampa spadla na zem, ale nezhasla, a jak se kolébala na zprohýbaném drátěném stínítku, dál ozařovala děsivou scénu. I dřevěná židle u stolu byla pokrytá vrstvou much. Lucas ji vzal a mrštil jí proti oknu. Sklo se roztříštilo, židle se zřítila na požární schodiště a záclony se vyduly ven do nočního větříku. Kartotéční lístek pod okenním rámem se třepetavě snesl k zemi jako netopýr zmítající se ve větru.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…