Komora certifikovaných účetních má novou místopředsedkyni

27.10.2015 11:38

Komora certifikovaných účetních (KCÚ) zvolila novou místopředsedkyni, jíž se stala Ing. Zuzana Pšeničková, která má v oblasti účetnictví již dlouholeté zkušenosti.

Komora certifikovaných účetních má novou místopředsedkyni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Novými členy výboru KCÚ se stali Ing. Petr Píša a Ing. Jolana Pražáková, působící již několik let v Komoře certifikovaných účetních.

Zuzana Pšeničková na Vysoké škole ekonomické v Praze vystudovala obor účetnictví a finanční řízení podniku. Ve VZP ČR byla účetní metodičkou na úseku účetnictví a controllingu. V NESS Logos, a. s.  a v Beiersdorf spol. s. r. o. působila na pozici hlavní účetní. V současnosti se věnuje účetnímu poradenství jako OSVČ. Kromě Komory certifikovaných účetních, jejíž členkou je od roku 2008 a nově také její místopředsedkyní od října tohoto roku, působí též v Jihočeské hospodářské komoře. V letech 2011 a 2012 se stala vítězkou soutěže „Era účet roku“.

Ing. Jolana Pražáková studovala na Vysoké škole ekonomické v Praze. V Českomoravské hypoteční bance byla vedoucí účetního odboru, v České spořitelně působila jako vedoucí oddělení metodiky a v Equa Bank, a. s. zastávala pozici hlavní účetní. V současnosti působí v Sečteno s. r. o. jako audit & controlling manager. Členkou KCÚ je od roku 2004.

Ing. Petr Píša vystudoval na Vysoké škole ekonomické v Praze obor účetnictví a finanční řízení podniku. V JConsult Economic Services, s. r. o. byl účetním juniorem a v BDO Appraisal services – Znalecký ústav působil jako analytik. V současnosti zastává pozici konzultanta pro oceňování podniků a posuzování účetnictví v A-Consult plus, spol. s. r. o. Členem KCÚ je od roku 2012.

O Komoře certifikovaných účetních

Komora certifikovaných účetních je profesní organizace s mnohaletou tradicí. Je základnou pro profesní účetní, kteří se v ní sdružují po absolvování systému certifikace popř. získání obdobné kvalifikace v jiné z členských organizací International Federation of Accountants (IFAC).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…