Komora daňových poradců ČR: Bestsellery našeho e-shopu opět v prodeji

27.01.2018 17:48

Nabídka odborných titulů na e-shopu Komory daňových poradců.

Komora daňových poradců ČR: Bestsellery našeho e-shopu opět v prodeji
Foto: Komora daňových poradců ČR
Popisek: Komora daňových poradců ČR

Daňové zákony a účetnictví podle stavu k 31. 12. 2017 s paralelním vyznačením změn od 1. 1. 2018

Publikace obsahuje úplná znění všech daňových zákonů, zákona o daňovém poradenství, zákona o územních finančních orgánech a zákona o účetnictví. Dále v ní naleznete související vyhlášky, úpravu ekologických daní a cestovních náhrad, zákon o evidenci tržeb, české účetní standardy, vybrané pokyny Ministerstva financí ČR a profesní a související předpisy. 
Jedinečnost publikace spočívá v komplexním obsahu i pravidelném vydávání, mimo jiné k právnímu   stavu zpracování   daňového  přiznání k dani z příjmů. Názorné vyznačení změn u všech zákonů umožňuje přehledné porovnání provedených změn v čase, lze ji také využít jako podklad pro vypracování daňového přiznání k dani z příjmů.
Nově jsou v publikaci obsaženy také Stanovy KDP ČR, Etický kodex KDP ČR a Disciplinární řád KDP ČR a také Zákon č. 253/2008 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu.

Abeceda mzdové účetní 2018

 

Do vydání pro rok 2018 jsou zahrnuty mimo jiné dílčí změny po novelách zákoníku práce, změny v odměňování ve veřejných službách a správě a nové výpočty náhrady mzdy při dočasné pracovní neschopnosti a srážek ze mzdy. Rozsáhlou změnou prošla i oblast pracovnělékařských služeb. V oblasti daní z příjmů je pozornost věnována novému samostatnému základu daně pro srážkovou daň, zvýšení daňového zvýhodnění, změnám v uplatnění průkazu ZTP/P a invalidních důchodů nebo novým náležitostem průkazu při uplatnění školkovného a pojistného na penzijní připojištění.

Zdanění osobních příjmů

Druhé, aktualizované a rozšířené vydání publikace Zdanění osobních příjmů se zabývá tématem zdanění příjmů jednotlivců, a to nejen z pohledu daně z příjmů fyzických osob, ale také z pohledu sociálního pojistného. Autorka čtenáře seznamuje s historií a konstrukcí těchto plateb, dále s působením daně z příjmů fyzických osob a s tím, jaké má plnit úkoly a co od ní lze očekávat.

Využijte možnosti nákupu prostřednictvím našeho e-shopu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…